'İçerde' dizisinin Minik'i Seyithan Özdemir bakın nasıl keşfedilmiş?

Şu sıralar Show TV'nin fenomen dizisi 'İçerde'de 'Minik' karakteriyle ekrana gelen Seyithan Özdemir'in kariyer geçmişine baktığımızda 3 sinema filminde rol aldığı görüyoruz. 2,5 metre boyunda olan ve görüntüsüyle dizinin takipçileri arasında konuşulan Özdemir yakın arkadaşlarının söylediğini göre yufka yürekli bir insan.

Oyunculuğa adadığı hayatında zorlu günler geçiren ancak aşık olduğu meslek için direnen Özdemir'i takdir ettik ve kariyerindeki yükselişini sizler için hazırladık. İşte 'İçerde'nin Minik'i Seyithan Özdemir...

İLK SİNEMA FİLMİ: SARMAŞIK

Oyunculuk sektöründe kariyer yapmak için şu anda bir cast ve model ajansına kayıtlı olan 34 yaşındaki Seyithan Özdemir, ilk olarak 2015 yılında vizyona giren Sarmaşık adlı sinema filmiyle kendini gösterdi. Tolga Karaçelik'in yönetmenliğini üstlendiği filmde Özdemir, gemide mahsur kalan 5 gemiciden bir tanesi. Seyithan Özdemir, drama türü olan filmde başarılı bir performans çıkararak oyunculuğa adım atıyor.

HANNAS: KARANLIKTA SAKLANAN

Muş'ta dünyaya gelen ve 6 yıldır İstanbul'da yaşayan Seyithan Özdemir, ilk filminin üzerinden çok geçmeden yine 2015 yapımı Hannas: Karanlıkta Saklanan filmiyle beyazperdeye yansıyor. Korku-Gerilim türü filmde Seyithan Özdemir fazla ön planda olmasa da kariyeri açısından ikinci sinema filmine de adını yazdırıyor.

BÜYÜK PATLAMA: İÇERDE

Film kariyerine Baskın: Karabasan adlı korku filmiyle devam eden Seyithan Özdemir kariyerinde en büyük patlamayı ise 1 yıl sonra yapıyor. 2016 yılında yayın hayatına başlayan 'İçerde' dizisinde Minik karakteriyle karşımıza çıkan Seyithan Özdemir, sosyal medyanın da desteğiyle Türk izleyicisinin benimsediği bir oyuncu olarak adını duyuruyor. Kısa sürede dizinin fanları tarafından benimsenen Minik, en az başrol oyuncuları kadar ses getirmeyi başardı.

NASIL KEŞFEDİLDİ?

Dizide çok fazla konuşamamaktan yakınan 34 yaşındaki Seyithan'ın dizi oyunculuğu hikayesi ise yönetmen Tolga Karaçelik'in patronunu aramasıyla başlamış. Karaçelik'in uzun boylu ve esmer birisini talep etmesi üzerine patronu 2,05 boyundaki Seyithan'ı uygun görmüş ve Tolga Karaçelik ile bir araya getirmiş. Daha öncele bazı cast ajansları aracılığıyla birer bölümlük roller alan Özdemir, gelen bu teklife sıcak bakmış ve teklifi kabul etmiş.

NEDEN KONUŞMUYOR?

Daha önce oynadığı rollerde heyecanlandığını fakat 'İçerde' dizisi ile bu heyecanını dile getiren Seyithan Özdemir, heyecanını yenmesinin en önemli nedeni olarak konuşmamasını gösteriyor. Çok tanınmak istemediğini de ifade eden Özdemir, ünlü olmanın aslında bir dezavantaj olduğu, çok tanınınca fotoğraf çektirmek isteyen hayranlar nedeniyle rahat hareket edemediğini söylüyor.

ALKIŞLAR SEYİTHAN ÖZDEMİR'E...

3 sinema filmi ve bazı dizilerde küçük rollerle başladığı oyunculuk kariyerinde önemli adımı 'İçerde' dizisiyle atan Seyithan Özdemir'e oyunculuk hayatında başarılar diliyoruz.