ICF Airports Antalya Havalimanı, Antalya'nın Vergi Rekortmeni Oldu

ICF Airports Antalya Havalimanı kurumlar vergisi sıralamasında, 33,5 milyon liralık vergi tutarıyla Antalya'da vergi rekortmeni oldu. 

ICF Airports Antalya Havalimanı kurumlar vergisi sıralamasında, 33,5 milyon liralık vergi tutarıyla Antalya'da vergi rekortmeni oldu. Fraport IC İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel yaptığı yazılı açıklamada, ICF Airports Antalya Havalimanı olarak 2012 yılında olduğu gibi, 2013 yılında da kurumlar vergisi sıralamasında Antalya'da birinci olduklarını bildirdi. ICF Airports ve bağlı şirketlerinin 2007 yılında kurulduğu sırada merkezinin İstanbul'da olmasının planlandığını kaydeden Döngel, açıklamasında "Ancak, ödeyeceğimiz vergilerden faaliyet merkezimiz olan Antalya’nın Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla hakkı olan payı alabilmesi için söz konusu şirketlerimizin tamamının merkezini Antalya'ya taşımıştık. O zaman da tıpkı bugün gibi Antalya'da faaliyet gösteren şirketlere, şirket merkezlerini Antalya'ya taşımaları için çağrıda bulunmuştuk. Ben bugün de bu çağrımızı yineliyorum" ifadelerini kullandı. Bundan sonraki yıllarda da ICF Airports olarak bu alanda birinciliği devam ettirmek istediklerini bildiren Döngel, şu ifadeleri kullandı: "Antalya'ya kaynak yaratmayı sürdürmek arzusundayız. Bu doğrultuda kurumlar vergisi sıralamasında Türkiye'de ilk yüz şirket sıralamasındaki mevcudiyetimizi de koruyacağımıza eminim. IC İçtaş İnşaat AŞ ortaklığı ile kurulan ICF Airports, uluslararası standartlarda sunduğu yenilikçi hizmet anlayışı, yolcu güvenliği ve konforuna verdiği önem, teknolojiye yaptığı yatırım, güçlü altyapısı, uzman personeli, çevre dostu ve engelsiz havalimanı hizmetleri ile havacılık sektöründe önemli bir konuma sahiptir. Toplam 45 milyon yolcu kapasitesiyle bölgenin en büyük havalimanı olan ICF Airports, 2013 yılında 59 ülkede 273 farklı noktaya uçuş yapan 173 havayoluna hizmet vermiştir. Ayrıca iç hatlarda 5,5 milyon, dış hatlarda ise 21,5 milyon yolcu olmak üzere toplam 27 milyon yolcu ağırlamıştır"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: