İçici Olduğunu Söyleyen Uyuşturucu Sanığı Beraat Etti

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Olay yaklaşık 3 ay önce Samsun'un İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre polisi arayan bir kişi, Ahmet R.A.'nın

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, Olay yaklaşık 3 ay önce Samsun'un İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre polisi arayan bir kişi, Ahmet R.A.'nın evinde uyuşturucu madde olduğunu ihbar etti. İhbarın ardından eve giden polis, yaptığı aramada poşetler içinde 68 gram bonzai ele geçirip şüpheliyi gözaltına alındı. Polise ifade veren Ahmet R.A. uyuşturucu ticareti yapmadığını ancak içici olduğunu söyleyip bonzaiyi Emrah Y.'den aldığını söyledi. Bunun üzerine Emrah Y. de gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen iki şüpheli uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan iki sanık bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine ifade veren Ahmet R.A., "Ben uyuşturucu ticareti yapmıyorum. Ancak bonzai içiyorum. Ölmek istemediğim için, bu kötü alışkanlıktan kurtulmak için eşime kendimi polislere ihbar etmesini söyledim. Kapıma gelen polislere de bonzaiyi ben kendi ellerimle verdim. Gazete ve televizyonlarda bonzai içenlerin durumunu gördüm. Ölmekten korktum. Bana bir şans daha verin. Polislerin beni tedaviye götüreceğini zannederken cezaevine girdim. Evde bulunan bonzaiyi Emrah Y.'den aldım. Suçsuzum" dedi.
Emrah Y. ise sanığın yalan söylediğini belirterek, "Benim uyuşturucuyla hiçbir alakam yok. Daha önce içerdim ancak bıraktım. Bu olaydan 1 yıl önce ortaklaşa bonzai aldık. Daha sonra aramızda kavga çıktı. Kendisiyle konuşmuyrum. Kesinlikle uyuşturucu vermedim. Beraatimi istiyorum" diye konuştu. Tanık olarak ifade veren Ahmet R.A.'nın eşi H.A. mahkeme heyetine eşinin uyuşturucuyu kimden aldığını bilmediğini, ölmesinden korktuğu için polise ihbar eden kişinin de kendisi olduğunu söyledi. İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yargılanan tutuklu sanıkların delil yetersizliğinden beraatlerine karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: