Türkçe dil bilgisi kapsamında kelimelerin doğru yazılış biçimleri gibi imla kurallarının mutlaka öğrenilmesi gerekir. İçinde yazımı konusunda pek çok kişi kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bunun sebebi ise sözcüğün iki ayrı kullanımın da farklı anlamlar ifade etmesidir. Türk Dil Kurumu tarafından resmî internet sitesinde yayımlanan güncel Türkçe sözlüğe göre bazı sözcüklerin yazılışı konusunda istisnalar bulunabilmektedir. Bu kapsamda içinde gibi sözcüklerin anlamları ve doğru yazım şekilleri ile ilgili yazım kılavuzlarında pek çok arama gerçekleştirilir.
İçinde gibi yer bildiren sözcükler, kişiler arasındaki günlük sohbetler sırasında sıklıkla kullanılır. Türkçede bunun gibi iki farklı anlamdaki sözcükler bir araya gelerek birleşik kelimeler oluşturur. Bunlardan biri de bir durum bildiren “içinde” ifadesidir. Birleşik yapıdaki bazı kelimeler ayrı bazıları ise bitişik olarak yazılmalıdır. Sözlü iletişimde çok fazla kullanılan içinde yazımı konusunda hataya düşülebilir. TDK yazım kuralları doğrultusunda, birleşerek yeni kelime oluşturan sözcükler ayrı yazıldığında anlamı değişmiyorsa kelime ayrı olarak yazılır. Dolayısıyla bu kuralı karşılamayan içinde ifadesinin doğru yazımı bitişik olmalıdır.
İçinde TDK sözlüklerine göre bitişik bir şekilde yazılmalıdır. İçinde sözcüğü “için de” biçiminde ayrı yazılırsa yazım hatası yapılmış olur. Türkçede birleşik yapıdaki kelimelerin bitişik olarak yazılabilmesi için ikinci sözcüğün ya da her iki sözcüğün de birleşirken ses veya anlam değişikliğine uğramış olması gerekir.
Cümledeki anlamına göre değişikliğe uğraması nedeniyle "içinde" kelimesinin doğru yazım biçimi konusunda pek çok insan araştırma yapar. Bu noktada sıklıkla sorgulanan soru "içinde ayrı mı yazılır?" sorusudur. Bu tür kelimelerin doğru bir biçimde yazılması, anlam bozulmalarını önleme açısından son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur. Günlük yaşamın pek çok noktasında kullanılan içinde TDK tarafından belirlenen dil bilgisi kurallarına göre bulunma durumunu ifade ettiği için bitişik yazılmalıdır. İçinde sözcüğünün doğru ve hatalı kullanım biçimleri aşağıdaki gibidir: