İçindeki Özgürlüğü Resimleriyle Birleştirdi.

Yurdışında yaşayan ve Türkiye’ye girme yasağı olan ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun ‘Antagonizma’ adını verdiği sergisi, İzmirliler'in...

Yurdışında yaşayan ve Türkiye’ye girme yasağı olan ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun ‘Antagonizma’ adını verdiği sergisi, İzmirliler'in beğenisine sunuldu. Kolaj teknikleri ve değişik boyalarla yapılmış 100 eseri, yakın arkadaşları Ayhan Oruçoğlu ve Baki Murat tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’de sergileniyor.

Ülkesine girme yasağı olan, fakat özgürlüğünü resimleriyle kanıtlayan ünlü ressamın sergisine İzmirlililer büyük ilgi gösterdi. Oruçoğlu, İzmirli sanat severlere gönderdiği mesajda şunları söylüyor: “Son 30 yıldır resim ile roman arasında gidip geliyorum. İnsan resim alanında daha özgürdür. Sözcükleri, boyaları tuvale özgürce savurduğum gibi savuramıyorum. Kaba ve ince işçilik işidir resim. Her insan ölmeden önce bir resim yapmalı, son bakışını o resme bırakıp gitmelidir.”

Reklam
Reklam

Serginin açılışına CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da katıldı. Güven; sergiyi büyük keyifle gezdiğini ve beğenisini yanı sıra memleketlerine hasret bırakılmış vatandaşlarımızın haksız yere ülkelerine girmeme yasağını gündeme getireceklerini ve bu durum hakkında yeni yasa talebinde bulunacaklarını ifade etti.

Sürgünde yaşayan bir sanatçının kilometrelerce ötede olsa bile memleketin havasını ve özgürlüğün kokusunu hissettiğini belirten Başkan Tartan da, “Antagonizma’ sergisinin farklı, özgün ve çarpıcı olması en önemli özelliği olduğunu düşünüyorum. Sergideki resimlerle sevgili Muzaffer Oruçoğlu’na sevgilerimizi yolluyoruz. Sanatın birleştirici ruhunu yakalarken, evrensel boyutunda da aydınlık geleceği sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz