İçişleri Bakan Yardımcısı Güneş: Yarım altını kişisel paramla aldım

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, bir düğünde şahsı tarafından hediye edilenin bilezik değil yarım altın...

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, bir düğünde şahsı tarafından hediye edilenin bilezik değil yarım altın olduğunu belirterek, bunu da şahsi parasıyla aldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Osman Güneş, bazı basın organlarında Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile ilgili devam eden davada, sanık sıfatıyla yargılanan bir kişinin ifadesine dayalı yayınlanan ve şahsını hedef alan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Yargı mercileri nezdinde süren bir dava hakkında gerçeği yansıtmayan haber yapılarak şahsını karalamak ve kamuoyu nezdinde küçük düşürmek suretiyle davayı etkileme ve yönlendirmeye açabilecek bir tavır sergilemenin son derece düşündürücü ve üzücü olduğunu dile getiren Güneş, gerçeklerden uzak bir haber yayınlamanın sorumlu yayıncılık ilkesi ile bağdaşmayacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Güneş, "Hakkımda aslında tamamen gerçek dışı olan iddia konusuna gelince; yardıma muhtaç vatandaşlarımızın desteklenmesi amacıyla bize emanet edilen vakıf parasıyla hediye edilmek üzere bilezik almaya, inancım, vicdanım, devlet ve aile terbiyem ve de kanunlar asla müsaade etmez. Zaten böyle bir şey de olmamıştır. Anılan düğünde, şahsım tarafından hediye edilen bilezik değil yarım altındır ve de kişisel paramla satın alınmıştır." ifadelerini kullandı.

İl valisinin yasal düzenlemeler çerçevesinde gerektiğinde kullanabileceği, bütçenin temsil ve ağırlama gideri tertibine her yıl bir miktar ödeneğin tahsis edildiğini aktaran Güneş, bu ödeneğin kullanılmasıyla ilgili dosyaların da ilgili valilikte bulunduğunu söyledi.

Bu dosyaların hem İçişleri Bakanlığı hem de Sayıştay'ın denetimine tabi olduğunu hatırlatan Güneş, şunları kaydetti: "Kırk yıla yaklaşan bugüne kadar şerefle ve onurla yürüttüğüm kamu hizmetim boyunca, milletimin ve devletimin hak ve hukukunu hep korumaya, fakir fukaranın yanında olmaya, devletimin her kuruşunu hassasiyetle ve büyük bir sorumluluk duygusuyla değerlendirmeye gayret ettim. Bundan böyle de aynı sorumluluk ve hizmet anlayışıyla bana tevdi edilen görevleri ifa etmeye devam edeceğim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: