İçişleri Bakanı Güler:

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İçişleri Bakanlığı olarak bütün illerimizde birinci önceliğimiz, önleyici kolluk hizmetlerinde hem etkinliği sağlamak hem de bu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İçişleri Bakanlığı olarak bütün illerimizde birinci önceliğimiz, önleyici kolluk hizmetlerinde hem etkinliği sağlamak hem de bu hizmetlerde teknik imkanların tamamını kullanabilmek" dedi.

Gezi ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Güler, İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Erdal Ata, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından karşılanan Güler'e, yöresel bakır işi hediye edildi.

Burada bir gazetecinin "Gaziantep'teki ailelerin çocuklarını teröre ve toplumsal olaylara teslim etmediğini" anımsatması üzerine, Güler, Gaziantep'in suç ve suçluluk oranlarındaki istatistiklerde Türkiye ortalamasının çok gerisinde olduğunun görüldüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Bu durumun, projeli çalışmalara da ağırlık verilmesinin bir sonucu olduğuna dikkati çeken Güler, başta Vali Erdal Ata ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın olmak üzere, tüm emniyet personelini yaptıkları fedakarca çalışmalardan dolayı kutladı.

"İçişleri Bakanlığı olarak bütün illerimizde birinci önceliğimiz, önleyici kolluk hizmetlerinde hem etkinliği sağlamak hem de bu hizmetlerde teknik imkanların tamamını kullanabilmek" diyen Güler, bu alanda birçok kurum ve kuruluş tarafından sürdürülen çalışmalara özel ağırlık verilmesinin hedefleri arasında olduğunu kaydetti.

Önümüzdeki günlerde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün güçlenmesi, teknik imkanlarının, araç ve diğer imkanlarının güçlendirilmesi için bir kampanya başlatacaklarını dile getiren Güler, 1990'lı yıllardan itibaren Emniyet Müdürlüğü'ne her türlü desteği veren Gazianteplilere ve Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşu yetkililerine teşekkür etti.

-"Çok dikkatli olmalıyız"-

Mevcut polis okulunun yerini değerlendirmek suretiyle başka bir yerde polis okulu yapma ve MOBESE'yi daha etkin hale getirme projeleri olduğunu ifade eden Güler, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Buradaki huzurun, emniyetin, asayişin, her şeyin önünde olduğunu belirtiyorum. Bu kentte eğer huzur olmazsa ne sanayinin, ne diğer çalışmaların, ne altyapı çalışmalarının, hiç birisinin değeri olmaz. Önemli olan huzurlu bir ortamda bu faaliyetlerin sürdürülüyor olmasıdır. Gaziantep'te bu anlamda tabii ki geçmişte sıkıntılı dönemler de yaşandı. Buradaki birlik ve beraberliğin devamını istemeyen unsurlar da var. Onlar için de çok dikkatli olmalıyız. Emniyet güçlerimiz bu konuda, emniyetimiz, jandarmamız beraberce koordinasyon içerisinde bir gayretin içerisindeler. Tabii ki bizim de onların bu çalışmalarını destekleyecek gayretlerimiz olacak."

Ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: