İçişleri Bakanı Güneş: Terör örgütünün 'eylemsizlik' kararı aldatmacadır

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Tunceli'de iki polisin şehit edilmesiyle ilgili olarak, “Terör örgütünün ‘eylemsizlik’ kararı...

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Tunceli'de iki polisin şehit edilmesiyle ilgili olarak, “Terör örgütünün ‘eylemsizlik’ kararı bir aldatmacadır. Bunlar her fırsatta her türlü hainliği yapıyorlar.” dedi.
Bakan Osman Güneş, iki polisin şehit düştüğü Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Dereova köyü yolunda incelemelerde bulunduktan sonra Malatya'ya geçerek Vali Ulvi Saran’ı makamında ziyaret etti. Bakan Güneş, burada yaptığı açıklamada, teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.
Türkiye’nin özgürlükler konusunda önemli mesafeler kat etmiş olmasına rağmen polise saldırı düzenlenmesinin manidar olduğunu belirten Güneş, şöyle devam etti: “Hak aramak ya da ifade özgürlüğü noktasında Türkiye artık bugün her türlü kısıtlamanın kaldırıldığı bir dönemde iken maalesef bir takım ilkel saldırılarla, kötü mihraklar polisimize, bazen de vatandaşlarımıza saldırı düzenliyor. Ben acılı ailelerimize, milletimize sabırlar diliyorum. Terör örgütünün her fırsatta bu tür kanlı eylemleri ortaya koyduğu herkesin bildiği bir realitedir. Güvenlik güçlerimiz, kandan beslenen, kan üzerinden bir takım sözde emellerine ulaşmaya çalışan odaklara yönelik mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyor. Sayın Başbakanımız bunu her zaman dile getiriyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kararlılık sürecektir.”
Terör örgütünün eylemsizlik kararının bir aldatmaca olduğunu vurgulayan Güneş, “Terör örgütünün eylemsizliği diye bir şey söz konusu olmaz. Bunlar ellerine geçen her fırsatta güvenlik güçleri ve vatandaşları taciz etme hususunda her türlü hainliği yapıyorlar. Gördük, araç paramparça olmuş. Oradaki vatandaşlarımıza hizmet etmektan başka bir şey yapmayan, güvenliği sağlamaktan başka hiçbir görevi olmayan polislerimiz şehit oldu. Bu mudur eylemsizlik? Bu büyük bir aldatmacadır. Terör örgütleri her zaman tabiatlarına uygun olanı yaparlar. Biz de devlet olarak buna karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.
Malatya Valisi Ulvi Saran da hain saldırı sonucu iki polis memurunun şehit edilmesinin kendilerini derinden yaraladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz