İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin:

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP'li milletvekillerinin dinlendiği iddiası ile ilgili olarak, "BDP'li vekiller her...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP'li milletvekillerinin dinlendiği iddiası ile ilgili olarak, "BDP'li vekiller her zaman konuyu saptırmakta uzmandır. Herhangi bir açıklamam olmadı bu konuda, olmayanı konuşuyorlar" dedi.

İçişleri Bakanı Şahin, Türk İdariciler Derneği tarafından düzenlenen Katılımcı Demokrasi ve Sivil Toplum Sempozyumu'nda bir konuşma yaptı. Sivil toplum örgütleri konusunda mülki idare amirlerinin bilinç düzeylerinin artırılmasının çok önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiklerini ve onları desteklediklerini kaydetti. Türkiye'de faal durumda 90 bin 773 dernek bulunduğunu söyleyen Bakan Şahin, bu derneklerin yüzde 42'sinin 2004 yılında çıkarılan yeni dernekler kanunundan sonra kurulduğunu vurguladı. Sivil toplum örgütlerinin kamunun karar mekanizmasında daha fazla yer alması için eğitim, bilinçlendirme ve rehberlik faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Bakan Şahin, bu konuda 9 ilde bin 500 dernek yöneticisinin rehberlik eğitiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Dijital arşiv çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Bakan Şahin, 226 bin faal ve faal olmayan dernek ile ilgi bilgilerin, 25 milyon evrakın dijital ortama aktarıldığına dikkat çekti. Osmanlı dönemindeki sivil toplum örgütlerine ait evrakların da dijital ortama aktarılacağını ifade eden Şahin, bu evrakların araştırmacıların hizmetine sunulacağını anlattı.

Sivil toplum örgütlerinin katılımcı demokrasinin olmazsa olmaz aktörleri olduğunu vurgulayan Şahin, güçlü bir sivil toplum bilincinin gelişmesini hedeflediklerini kaydetti. E-devlet kapsamında Dernekler Bilgi Sistemi Projesi'nin hazırlandığını söyleyen Bakan Şahin, bu proje ile derneklerle ilgili bir iş ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirileceğini ifade etti.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Şahin, bir gazetecinin "BDP milletvekilleri dinlendiklerini iddia ediyor. Bu konuda bir değerlendirme alabilir miyiz?" şeklindeki sorusuna, "BDP'li vekiller her zaman konuyu saptırma konusunda uzmandır. Herhangi bir açıklamam olmadı o konuda, olmayanı konuşuyorlar" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Bir başka gazetecinin "Hakkınızda verilen gensoru ile ilgili muhalefetin tavrı çok sertti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Bakan Şahin, "Gensoru sert geçer, muhalefetin tavrı normaldir. Muhalefet kendi tabanına aykırı bir tavır ortaya koymuştur" karşılığını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: