İçişleri Bakanı Şahin: Bir gün güzellikler mutlaka galip gelecektir

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Birileri hayata kast etmeye devam ettiği müddetçe biz inadına hayat,...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Birileri hayata kast etmeye devam ettiği müddetçe biz inadına hayat, inadına hayata saygı ve hayatı kolaylaştırmak yolunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bir gün güzellikler mutlaka galip gelecektir. Ama o gün inşallah yakındadır." dedi.
Bakan Şahin, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye geldi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile helikopterle Hakkari'ye gelen Bakan Şahin, ilk olarak Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Vali Türker ve kurum amirleri tarafından karşılanan Şahin, polis tören mangasını selamladıktan sonra şeref defteri imzaladı.
Şahin, daha sonra valilik makamında yaptığı açıklamada, Van'dan Hakkari'ye planladığı seyahatini yarıda kestiğini belirterek, dünkü menfur saldırıda şehit olanları uğurlamak üzere Diyarbakır'a geçtiğini, Diyarbakır'dan da Hakkari'ye geldiğini söyledi.
Hakkari'yi "ülkenin sınır bekçisi, olmazsa olmazı ve kendine has özelikleriyle gönüllerde yer tutan bir şehir" olarak tanımlayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zaten çok sevdiğimiz; ama geldiğimizde daha çok sevdiğimiz bir güzel ilimiz. Hükümetimiz, başta Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olmak üzere her vesileyle buraları ziyaret etmişlerdir. Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi buranın da ihtiyaçlarını, arzularını yerinde incelemek ve gereğini yapmak üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz."
Bakan Şahin, "Bu seyahatimiz sadece bir iç güvenlik seyahati değil hükümetimizin, devletimizin bölgeye yönelik, buradaki insanlarımıza yönelik, hizmetlerinin tamamını yerinde görmek, incelemek varsa aksayan eksik kalan yanlarını yerinde tespit edip süratle tamamlamak amaçlı bir inceleme gezisidir." dedi.
Hakkari'de yaşayanların "çok vatansever, çok yiğit ve çok cefakar insanlar" olduğuna işaret eden Şahin, İçişleri Bakanı olarak şehre ilk kez geldiğini ve bu ziyaretlerin belli aralıklarla devam edeceğini söyledi.
Kentteki altyapı, ulaşım gibi hizmetleri incelemek istediklerini belirten Şahin, "Diğer taraftan şehir merkezinde eksik aksak yürüyen şehircilik hizmetlerini yerinde görmek ve incelemek istedik. Yerel yöneticilerle görüşmek üzere üzere bu seyahati gerçekleştirdik." dedi.
Hakkarililerin huzuru, mutluluğu, refahı, düzgün ve konforlu bir hayat sürmeleri için yapılması gereken her devlet hizmetinin, mutlaka yapılacağını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
"Birileri engel olmaya çalışsa da yine yapılacak. Biz hayatı güzelleştirmek için hayata katkı vermek için ve insanların hayatını desteklemek için açıkça varız ve buradayız. Bugün ve yarın Hakkari'de hemşehrilerimle, sevgili kardeşlerimle birlikte olacağız. Onlarla birebir görüşmeye çalışacağım. Görüşebildiklerimizle görüşeceğiz, kalanlarıyla tekrar geldiğimizde görüşeceğiz. Şehrin aksayan yanlarına, eksik hizmetlerine bakıp, yerinde not alacağız ve bunları Valiliğimizle, Özel İdaremizle ve mümkün olursa belediyeler aracılığıyla çözmeye çalışacağız.
Birileri hayata kast etmeye devam ettiği müddetçe biz inadına hayat, inadına hayata saygı ve hayatı kolaylaştırmak yolunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bir gün güzellikler mutlaka galip gelecektir. Ama o gün inşallah yakındadır. Hep birlikte bu hayatı, bu insanlara daha güzel daha anlamlı kılmayı gerçekleştirmiş olacağız."
Bakan Şahin, buradaki açıklamasının ardından Vali Türker ve ilçe kaymakamlarıyla toplantı yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz