İçişleri Bakanı Şahin, 'hal kongresine' katıldı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul’da Sebze Meyve Hali kongresine katıldı. Hal esnafı ile konuşan...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul’da Sebze Meyve Hali kongresine katıldı. Hal esnafı ile konuşan Şahin, üretilen gıdaların tüketiciye ulaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

Tüm Meyve Sebze Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) 3. Olağan Genel Kurulu’na katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, halin hikayesinin insanlığın üretime geçmesiyle birlikte başladığını söyledi. Bakan Şahin, “İnsanlık ne zaman üretime başladıysa işte o zamandan bu yana o üretimi ihtiyacı olana ulaştırılması serüveni de başlamıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul fethedildiğinde ilk belediye başkanı olarak Hızır Bey Çelebi'nin görevlendirildiğini anlatan Şahin, kendisinin İstanbul’da yaptığı işlerin başında bugünkü Unkapanı bölgesinde insanların temel ihtiyacı olan unun ticaretinin düzenli bir şekilde yapıldığı mekanı tesis etmek olduğunu belirtti.

Türkiye’nin sadece jeopolitik ve jeostratejik açıdan önem taşımadığını kaydeden Bakan Şahin, “Ülkemiz bağrında barındırdığı 75 milyon insanı dışarıya muhtaç kalmadan her türlü temel gıdasını temin edebilecek bir özelliğe sahiptir. Ülkemiz meyve, sebze ve hayvancılık potansiyeli bakımından dünyanın pek çok ülkesinde olmayan üzerinde barındırdığı insanları beslemeye yeter bir kapasiteye sahiptir.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e konuşmasının ardından plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: