İçişleri Bakanı Şahin: Terörle mücadele demokrasi içinde devam edecek

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörle mücadelenin; demokratik kazanımlardan, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörle mücadelenin; demokratik kazanımlardan, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden her boyutta aralıksız süreceğini söyledi.
Valiler toplantısında konuşan Bakan Şahin, İzmir örneğinde olduğu gibi bütün karakolları ve gözlem odalarını kamera sistemiyle donatarak, hem ihtimal dahilindeki bireysel hataları hem de personelin iftiralara maruz kalmasını önlemek amacında olduklarını vurguladı.
Terörün; hukuk devletinin, demokratik sistemlerin ve bireysel özgürlüklerin karşısındaki en önemli tehlike ve tehdit olduğunun altını çizen Şahin, terör faaliyetlerinin demokratik hakların kullanılmasını tehlikeye soktuğunu, hukuk devleti esasına dayalı toplum düzeninin bozulmasını hedeflediğini, halkın korku ve paniğe kapılmasına toplumdaki siyasi, ekonomik ve sosyal yapıların büyük ölçüde zarar görmesine sebebiyet verdiğini ifade etti.
Türkiye'nin, yıllardır bölücü terör örgütünün tehdidine maruz kaldığını, birlik ve bütünlüğün hedef alındığını anlatan Şahin, "Hükümet olarak terörle mücadelemizi demokratik kazanımlarımızdan, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, her boyutta aralıksız sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızın devletimize olan güven duygularını pekiştirici tedbirler almaya valilerimiz, güvenlik güçlerimizle birlikte devam edeceğiz. İnsanlarımızın cepheleşmesine neden olacak, ayrışmasına zemin hazırlayacak, her türlü uygulamalardan özellikle ve özenle kaçınacağız." dedi.
Terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalardan zarar gören vatandaşların zararlarının ilgili kanun çerçevesinde uzlaşma yoluyla karşılanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Şahin, Aralık 2011 sonu itibariyle komisyonlarca olumlu sonuçlandırılan ve sulhname imzalayan vatandaşlara ödenmek üzere toplam 2 milyar 656 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı. Terör zararlarıyla ilgili olarak daha önce AİHM'de binlerce davanın açıldığını, Türkiye'nin farklı ve yüksek miktarlarda tazminata mahkum edildiğini hatırlatan Şahin, bu uygulamayla artık bu davaların önünün kesildiğini ifade etti.
Şehit aileleri ve gazilerin sorunlarıyla ilgili de çalışmalar yaptıklarını anlatan Şahin, "Bakanlık mensubu ya da köy korucusu olup terörle mücadelede şehit olanların yakınlarıyla, gazilere tazminat ödüyoruz. Şehit yakınları ve gazilerin istihdamlarıyla ilgili bugüne kadar 11 bin 288 şehit yakını ve gazi kamu kuruluşlarında istihdam edildi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz