İçişleri Bakanı Şahin: Terörün gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı

Terör örgütü PKK'nın bugüne kadar kendisini halk adına örgütlenmiş bir yapı olarak takdim ettiğini söyleyen...

Terör örgütü PKK'nın bugüne kadar kendisini halk adına örgütlenmiş bir yapı olarak takdim ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara ve Siirt'teki son saldırılarla gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.
Bakan Şahin, Siirt'te PKK'lı teröristler tarafından öldürülen 4 kadının cenaze törenine katıldı. Cenazelerin defninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran İçişleri Bakanı, terörün gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. Terörün bölgedeki halk adına örgütlenmiş bir yapı olarak kendini takdim ettiğini vurgulayan Şahin, "Barış dedi, özgürlük dedi, kimlik dedi. Ama geldiğimiz noktada açıkça görüldü ki, terör, halk için değil, halkı katleden konumunda. Hak değil, haksızlık konumunda. Barış değil, tamamen kan döken konumunda. Akılla, insafla, izanla, insanlıkla izahı olmayan bir noktada." diye konuştu.
Terör örgütünün şu anda sınır tanımayan bir saldırı hareketini yürürlüğe koyduğunu anlatan Şahin, "Vur kaç yapıyor. Terör örgütünün yegane özelliği, pusuda durmak. Önden gelmemek, arkadan dolanmak. Bebek, yaşlı, kadın, genç kız, cami, iş yeri, hiç fark etmez. Böyle bir yapıya sempati duymanın akılla, insafla, insanlıkla bağdaşır yanı yok." açıklamasında bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki temasları sırasında Ankara'daki ve Siirt'teki saldırıdan haberdar olduğunu belirten Bakan Şahin şöyle konuştu: "Ankara'daki terör saldırısı saat 11.00 sularında, Siirt'teki 6 masum vatandaşımıza yönelik saldırı da 20.15 sularında gerçekleşti. Sayın Başbakan'ın ABD'deki saat farkı itibariyle bu gelişmelerden bilgisi oldu. Doğal olarak yaptıkları görüşmelerde gündemin önemli bir maddesi de terörle mücadele oldu. Örnek olarak da bu iki olayı aralarında değerlendirmiş oldular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz