İçişleri Bakanı Şahin'den Belediye Başkanlarına Kalıcı Eser Çağrısı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sivilleşme, yerelleşme ve demokratikleşmenin kendilerinin temel anlayışı haline geldiğini söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sivilleşme, yerelleşme ve demokratikleşmenin kendilerinin temel anlayışı haline geldiğini söyledi.

Kervarsaray Otel'de düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve 230 belediye başkanı katıldı.

Belediye başkanlarına israftan kaçınma çağrısı yapan Şahin, "Belediyelerimiz ecdadın bıraktığı 600-700 yıllık eserleri örnek almalı, çok acele etmeden geç de karar vermeden kalıcı eserler bırakmaya özen göstermeli" dedi.

Reklam
Reklam

Marmara Belediyeler Birliği Birlik Meclisi toplantısında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şunları söyledi: "Hepimizin ortak paydası var. Burada farklı siyasi partilerimizden belediye başkanlarımız var. Bir kısmını biliyorum bir kısmını bilemiyorum. Bilmek zorunda da değilim. Ben burada belediye başkanlarımı görüyorum. Halkına hizmet etmek için çırpınan insanları, halkının teveccühünü almış alkışlanacak yiğit kahraman belediye başkanlarını görüyorum."

Toplantıda söz alan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye'nin yerelde yönetimine ve kalkınmasına yönelik bakışlarına hep sivilleşme yerelleşme ve demokratikleşme anlayışının temel anlayışları olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bunun sonucudur ki, 2005 yılında gerçekleştirilen bir dizi yerel yönetim düzenlemesi sonucunda belediyelerimiz, il özel idarelerimiz, mali açıdan idari açıdan son derece önemli kazanımlar elde ettiler. Yapılan her iyilik her doğru düzenleme heyecan ve umut verir. Faydalı

sonuçlar verir. Devam eden süreçler hayatın ve zamanın önümüze getirdiği yeni gündemler ve ihtiyaçlar olur. Bugün geldiğimiz noktada 2012 yılında 2005'in düzenlemeleri ve iyileştirmelerini Türkiye ve yerel yönetim camiasını tatmin edemez duruma gelmiştir."

Reklam
Reklam

Hükümetin, bakanlığın ve yerel yönetimler camiasının bunun farkında olduğunu anlatan şunları söyledi: "Bugün konu yeniden yerel yönetimler açısından ele alınmak durumundadır ve alınmaktadır. Türkiye'de 20. yüzyılın ilk çeyreği ve yarısında olduğu gibi yükselen değer olan yerel yönetimler 21. yüzyılın Türkiye'sinde de tamamen yükselmiş yeterli irtifayı kazanmış yönetim değerleri konumuna gelecektir. Her yeniliğin yadırganan tarafları olacaktır. Her değişimin dönüşümün mutlaka pozitif yanları, bazen farkında olunmadan bazen de farkında olunan ama alternatifi bulunmayan sıkıntılı yanları olacaktır. Şunu yapsak bu sıkıntı olur mahsuru olur diye korkuların esiri olmak durumunda değiliz. Ortak aklımızın ve ihtiyaçlarımızın gereğini yapmak durumundayız. Bunun sonucunda da belki de endişelerimizin korktuklarımızın yersiz haksız olduğunu görecegiz. En kötü durum senaryosunda ise neticede bu ülke bizim. Birlikteyiz beraberiz. Yanlışı birlikte yapmışsak birlikte düzeltiriz."

BURADA YÜREKLİ BELEDİYE BAŞKANLARINI GÖRÜYORUM

Reklam
Reklam

İnsanın hangi konumda olursa sağdyusuna ve kalp temizliğene inananlardan olduğunu ifade eden Naim Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Hepimizin ortak paydası var. Burada farklı siyasi partilerimizden belediye başkanlarımız var. Bir kısmını biliyorum bir kısmını bilemiyorum. Bilmek zorunda da değilim. Bilmenin bilmemenin de benim açımdan hiçbir mahsuru yok. Ben burada belediye başkanlarımı görüyorum. Halkına hizmet etmek için çırpınan insanları. Halkının teveccühünü almış alkışlanacak yiğit kahraman belediye başkanlarını görüyorum onun ötesinde bir şey görmüyorum, görmek de istemiyorum. Türkiye olarak bizim bu bakışa anlayışa ihtiyacımız var. Iyi niyetle samimiyetle eecrübemizi de katarak hep birlikte bu ülkenin sorunlarını çözmek durumundayız"

KALICI ESERLER BIRAKIN

Bakan Şahin, belediye başkanlarından alt yapı ve kalıcı üst yapı yatırımlarına önem vermelerini isteyerek tavsiyelerde bulundu. Şahin, şöyle dedi: "Osmanlı'nın 600- 700 yıllık eserleriyle sizi ezmek istemiyorum. Ama bu eserlerle sadece biz değil dünya eziliyor. Asırlara meydan okuyan eserlerimiz bizi terk etmesin. Onun için tarihimize sahip çıkmalıyız. Yatırım konusunda da geç karar vermeyelim ama, çok acele de karar vermeyelim. İsraftan kaçınalım kalıcı eserler de bırakalım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: