İçişleri Bakanlığı'nın İngilizce internet sitesi mecliste

ANKARA (ANKA) – CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, İçişleri Bakanlığı'na ait www.lar.gov.tr adresli internet sitesinin dilinin İngilizce olmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Topuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, gov.tr uzantılı sitelerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumları tarafından kullanıldığını ve bu siteler için "devletin dili" nin bağlayıcı anayasal kural olması gerektiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı'na ait www.lar.gov.tr adresli internet sitesinin dilinin ise İngilizce olduğunu ve sitede Türkçe yayın yapılmadığını kaydeden Topuz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanlığını Türkçe yayın yerine, yabancı dille yayın yapması Anayasa'ya aykırı değil midir?" dedi. "Türkiye Cumhuriyeti'nin dili İngilizce midir?" diye soran Topuz önergesinde şu sorulara yer verdi:

Reklam
Reklam

"Türk diline sahip çıkmak herkesten önce devletin görevi değil midir?
-Dil devrimini gerçekleştirmiş Atatürk Türkiye'sinde, ulusal kimliğimiz olan Türkçe'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kurumu tarafından göz ardı edilmesi sizce nasıl değerlendirilmektedir?
-www.lar.gov.tr sitesi, Türkçe yerine yabancı bir dille sürdürdüğü bu yayınını hangi tarihten bu yana sürdürmektedir?
-Açık bir anayasa ihlali olduğu görülen bu durumun düzeltilmesi için hükümetinizce herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?"