İçki servisine kızan vekile Vali'den yanıt

Mardin Valisi Hasan Duruer, Artuklu Üniversitesi’nde bir açılışta içki servis edilmesine "Bu eğitime darbedir" sözleriyle tepki gösteren AKP Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’e yanıt verdi.

Duruer, "Mardin Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Türkiye-AB Forumu Açılış Kokteylinde içecek, gelen yerli ve yabancı konukların tercihine bırakılmıştır. Ayrıca Mardin Atatürk Kültür Merkezi’nde rektörlük ve idari birimler yer almakta olup burada herhangi bir eğitim verilmemektedir" dedi.

Vali Duruer, Demir’in sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Artuklu Üniversitesi’ndeki Türkiye Avrupa Birliği Forumu’nun açılışındaki kokteylde alkollü içki servis edilmiş, bu resepsiyondan sonra İl Dayanışma Toplantısı’na katılan AKP Mardin Milletvekili Demir, bu durumu eleştirerek, "Öğrencilerimizin ders gördüğü bir saatte öyle bir ortamda bakıyorsunuz, yani hiç kimsenin düşüncesine özel yaşamına karşı olmadığımız halde, içkili bir takım kokteyller düzenleniyor. Bir tarafta öğrenciler ders görüyor, bir tarafta böyle bir uygulama. Bu eğitime bir darbe olarak algılanması gereken bir durum. Bu tasvip edilecek bir uygulama olamaz" demişti.

Reklam
Reklam

Mardin Valisi Duruer, yaptığı açıklamada "Mardin Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Türkiye-AB Forumu Açılış Kokteylinde içecek, gelen yerli ve yabancı konukların tercihine bırakılmıştır. Ayrıca Mardin Atatürk Kültür Merkezinde Rektörlük ve İdari Birimler yer almakta olup, burada herhangi bir eğitim verilmemektedir" dedi.

AKP’li Demir, Vali’ye tepkisini sürdürmüş, "Diğer taraftan bakıyorsunuz geçenlerde ilimizde yapılan bir toplantının basına yansıyan bölümünde Sayın Valimiz konuşmasında; başarısızlığın yüzde yetmişini öğretmenlere kalan yüzde otuzunu velilere, öğrencilere ve idarecilere yükleyip kendisi aradan sıyrılıyor. Biz bunları dile getirirken tabii ki basına yansıyan şekliyle partimizden, halktan ve kamuoyundan bize gelen şikayetleri dile getiriyoruz. Bizleri de yetiştiren öğretmenlerimiz ve öğretmenlerimizin mensup oldukları camia küçük görülemez ve asla gösterilemezler" demişti. Vali Duruer, Demir’in bu sözlerine ilişkin ise "Kent Konseyi toplantısında tarafımdan, Mardin’in ÖSS ve SBS’de Türkiye sıralamasında bulunduğu 75. ve 73. sıralardan, eğitim seviyesinin yükseltilerek yukarıya doğru hızlı bir şekilde çıkarılması gerektiği ve eğitim alanında bulunduğu konumu hak etmediği dile getirilmiş, başarıda en büyük etkenin öğretmenler olduğu, ‘Başarının da başarısızlığın da yüzde 70’i öğretmenlere bağlıdır’ şeklinde ifade edilmiştir. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren, öğrencilerinin dertleriyle dertlenen, başarıları ile mutlu olan idealist öğretmenlerimize rencide edici yakıştırmalarda bulunmam söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

-"DÜRÜST HİÇBİR VATANDAŞIM İÇİN HIRSIZ DEMEDİM"-

AKP’li Demir, aynı konuşmasında "Makamlar, Rütbeler insana imtiyaz veya yetki bahşetmiyor sadece sorumluluk yüklüyor. ‘Mardin’de yüzde 80 elektrik kaçağı var. O zaman Mardin’in yüzde 80’i hırsızdır’ gibi ithamlar kabul edilebilir şeyler değil. Bunları nasıl kabul edelim? Siz hemşerilerimin tepkisini anlıyorum. Valilik icraat ve çözüm noktasıdır. Ağlama duvarı değildir. Bizim inancımızda, bizim değer yargımızda bir geminin içinde bulunan yolcuların yüzde 99’u suçlu bile olsa suçlu olmayan o bir kişinin yüzü suyu hürmetine o gemi batırılmaz. Mardin halkını hırsızlıkla itham etmek kabul edilebilir bir şey değildir" sözleriyle Vali’ye tepki göstermişti.

Vali Duruer, elektrik kaçağı ile ilgili "Mardin’in yüzde 80’i hırsızdır" sözünün mesnetsiz ve gerçekdışı bir açıklama olduğunu bildirdi. Duruer, şunları kaydetti:

"Yapılan istatistikler sonucu Mardin’de elektrik kaçağının yüzde 80’lerde olduğu gerçeği karşısında elektrik kesintilerinin normal olduğu söylenmiştir. Kaldı ki kaçak elektrik kullanımı Türk Ceza Kanunu’nun 142. maddesine göre Nitelikli Hırsızlık suçu sayılmaktadır. Bu hırsızlığı yapanların ödemesi gereken para, namuslu ve dürüst vatandaşlarımızın cebinden çıkmaktadır. Bir yılı aşkın süredir severek hizmet ettiğim Mardin’de namuslu ve dürüst hiçbir vatandaşım için hırsız kelimesi sarf etmedim."

Reklam
Reklam

ANKA