'İçkili şaraplı yemek' haberine yalanlama

ANKARA (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı, ulusal bir gazetede yayınlanan 'Diyanet'in İçkili Höşgörü Yemeği, Rakılı-Şaraplı Diyanet Yemeği' başlıklı haberinin gerçeğe aykırı olduğunu bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ulusal bir gazetede dün yayınlanan 'Diyanet'in İçkili Höşgörü Yemeği, Rakılı-Şaraplı Diyanet Yemeği' başlıklı haberin düşündürücü ve gerçeğe aykırı olduğu ifade edilerek, konuyla ilgili bir açıklamaya gerek duyulduğu kaydedildi. Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TURSAB'ın ortak organizasyonu olan ve 16-18 Nisan 2004 tarihlerinde İzmir'de yapılan 'İnanç Turizmi Günleri 2' adlı toplantının, dinler arası höşgörü ve uzlaşma kültürünün tesisi ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı amacıyla yapıldığı belirtildi. Organizasyonun ev sahipliği, davetlilerin ulaşım, yeme-içme, konaklama programının TURSAB tarafından organize edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Başkanlığımız organizasyona inanç yönü olması sebebiyle sadece bilim desteği vermiştir. Bunun dışında, organizasyonun hiçbir etkinliğinde yer almamıştır. Durum bu olmasına rağmen organizasyonun, 'Rakılı-Şaraplı Diyanet Yemeği' şeklinde sunulması düşündürücüdür ve gerçeğe aykırıdır. Ayrıca Sayın Başkan'ın yapmış olduğu açıklamalarda içkiyi ve içkili ortamları hoş gören veya bunu hoşgörünün gereği olarak tanıtan herhangi bir ifadesi olmamıştır. Konunun bu şekilde çarpıtılması tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır".