iCloud hesap kurtarma nasıl yapılır? Apple iCloud hesap kurtarma işlemi kaç gün sürer?

Apple cihazları ve hizmetlerini kullanmak için Apple ID sahibi olunmalıdır. Apple ID sahibi olunmadan hiçbir hizmetten yararlanılamayacağı için cihaz da kullanılamayacaktır. Apple ID şifresi unutulduğunda cihaza giriş yapılamaz. Dolayısıyla iCloud hesabına da kullanıcılar ulaşamaz. Apple kimliğinin parolası unutulması halinde iCloud hesap kurtarma nasıl yapılır? Apple iCloud hesap kurtarma işlemi kaç gün sürer? İşte detaylar…

İCloud; telefondaki fotoğraf, video ve belgelerin güvenli bir şekilde saklanması için depolama hizmeti vermektedir. iCloud hesabına Gmail veya Hotmail hesabıyla giriş yapılmaktadır. Kullanıcılar şifresini unuttuğu takdirde cihaza ulaşmakta sıkıntı yaşayabilir. Bu tür durumlarda iCloud şifre değiştirme ya da sıfırlama işlemleri ile erişim tekrar sağlanabilir. Fakat Gmail ya da Hotmail hesabının da şifresi unutulursa işlemler biraz daha zaman alabilir.

iCloud hesabı nasıl kurtarılır?

Apple kullanıcılarının iCloud hesaplarına yeniden erişim sağlayabilmesi için hesap kurtarma işlemi ile tekrar güvenliği sağlamaktadır. Apple, hesap kurma işlemleri için birkaç yöntem sunmaktadır.

Reklam
Reklam

1. Apple ID parola sıfırlama: Kullanıcılar hesap kurtarma işlemine geçmeden önce şifreyi sıfırlamayı denemelidir. Buna rağmen erişim sağlanmazsa hesabı kurtarmak için bekleme süresi başlatılmalıdır.

2. Kurtarma Anahtarı ile iCloud hesabı kurtarma: Telefonun “Ayarlar” bölümünden “Parola ve Güvenlik” sayfası açılır. Ardından Apple parolasını girdikten sonra “Kurtarma Anahtarı” seçeneği aktif hale getirilir. Aygıt parolasını girdikten sonra da Kurtarma Anahtarı” belirlenir ve anahtar onaylanır.

3. Apple Destek uygulaması ile hesap kurtarma: Cihaza “Apple Destek” uygulamasını indirdikten sonra parola sıfırlama seçeneğinden yeni bir parola belirlenebilir.

4. iPhone'umu Bul uygulaması ile hesap kurtarma: Eğer kullanıcılar önceden hesap kurtarmak için Apple kullanan bir kişiyi ayarladıysa parola sıfırlamak için yardımcı olabilir. Başka bir Apple kullanıcısının yardımıyla “Iphone’numu Bul” uygulamasından parolayı sıfırlayarak hesap kurtarılabilir.

Reklam
Reklam

5. Güvenlik sorusu ve ikincil e-posta ile hesap kurtarma: Apple kimliği sayfasından “Apple Kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?” bağlantısına dokunarak parola sıfırlama seçeneklerinden biri tercih edilir. Sayfada çıkan güvenlik soruları doğru yanıtlandığı takdirde yeni bir parola belirlenir.

iCloud hesap kurtarma kaç gün sürer?

Apple uygulamaları kullanıcıların güvenliğine önem vermesiyle ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla bu tür işlemlerin gerekli kontrollerinin yapılabilmesi için birkaç gün geçer.

Kullanıcılar hesap kurtarma isteğinde bulunduktan sonra isteğinin onaylanması beklenir. Talep onaylandıktan sonra kullanıcıların hesaba yeniden erişim sağlayabileceği gün ve saati içeren bir mail gönderilir. Olası gecikmeleri önlemek için, hesap kurtarma işlemi tamamlanana kadar Apple kimliği ile giriş yapılmış olan tüm aygıtlar kapatılmalıdır.

Reklam
Reklam

Bekleme süresi dolduğunda Apple, kısa mesaj veya otomatik telefon araması yoluyla kullanıcılarla iletişim kurarak hesaba yeniden erişim elde etmek için izlenecek adımları iletir. Kullanıcılar bu bilgilerin onlara ne zaman ulaşacağını, hesap kurtarma için hazır olana kadar geçmesi gereken süreyi veya daha fazla bilginin ne zaman verileceğini istediği zaman öğrenebilir. Bunun için \iforgot.apple.com web adresinden Apple kimliği ile giriş yapılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: