İçme suyu iki köyü birbirine düşürdü

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Çayırlı Köyü halkı, mahkeme kararıyla aldıkları içme suyunun köylerine gelmemesi üzerine iş makinesini rehin aldı. Ellerinde sopalarda iş makinesinin yanında nöbet tutan köylü kadınlara, jandarma müdahale etti. Bazı kadınların baygınlık geçirdiği olayda, gergin dakikalar yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çiğdemli ve Çayırlı köyleri arasındaki su davası bir süredir devam ediyor. Çiğdemli Köyü sınırları içerisinde bulanan içme suyunu mahkeme kararıyla Çayırlı Köyü aldı. Bunu içlerine sindiremeyen Çiğdemli Köyü halkı, Çayırlı'nın içme suyunu köylerine götürmek için başlattıkları çalışmaya engel olmaya başladı. Köylüler, iş makinelerinin çalışmasına izin vermedi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Çayırlı Köyü'nde yaşayan vatandaşlar da, suyu köylerine getirmek için çalışma yapacak olan iş makinesini rehin aldı. Köylü kadınlar, ellerindeki sopalarla 3 gündür iş makinesinin başında nöbet tutuyor. Devlet yetkililerine tepki gösteren köylü kadınlar, suyun bir an önce gelmesini istedi.
Jandarma, akşam saatlerinde köylü kadınların eylemlerine müdahale etti. Jandarmanın müdahalesinde gergin dakikalar yaşandı. Bazı köylü kadınlar baygınlık geçirirken, jandarma ile köylüler arasında arbede yaşandı. Olayın daha fazla büyümemesi için jandarma, köyden geri çekildi.
Olayla ilgili köylülerin eylemleri devam ediyor.