İçmeler Hareketleniyor

Şifalı sularıyla ünlü Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi İçmeler beldesinde yaz dönemi turizm sezonu hareketlenmeye başladı. İlçeye...

Şifalı sularıyla ünlü Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi İçmeler beldesinde yaz dönemi turizm sezonu hareketlenmeye başladı. İlçeye ulaşımı sağlayan yollarda ve kent içerisinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü, 22 bin metrekare yola kilitparke döşediklerini kaydetti. Üstü, “Enerjisa tarafından İğde-Ortaören köyleri arasındaki karayolu yapılacak. Ondan sonraki bölüm ise özel idare tarafından yaptırılacak. Sezon öncesi buraların tamamlanmasını bekliyoruz. Şehir içerisinde de belediye olarak bizim çalışmamız var. İnşallah yeni dönemde daha güzel mekanlarla hizmet vereceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

RAMAZAN AYINDAKİ DÜŞÜŞE ÇARE ARANIYOR

Ramazan ayı dolayısıyla İçmeler’deki turizm sezonunun 3 yıldan beri olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Üstü, “Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi sebebiyle yerli turist İçmelere gelmek istemiyor. Dolayısıyla yaz dönemine denk gelen Ramazan ayı dolayısıyla istenilen hareketlilik yakalanamıyor. Yıllık 5 bin kişi’nin sezon içerisinde ilçemize geldiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Ramazan dışında ilçemizin ekonomisine sıcak para girişi oluyor. Esnafımız bir nebze rahatlıyor. Ramazan ayının denk gelmediği dönemlerde 1,5 milyon TL’lik bir para akışının sağlandığını tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İçmelerde 23 turistik tesisin yer aldığının altını çizen Başkan Üstü, “sezon içerisinde bu 23 tesis turist kabul ediyor. Şifalı sulardan yararlanmak isteyenler ve tatilini kaplıcalarda geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir yer konumundayız. 50 Ailenin bu kapsamda turistlere hizmet verdiğini söyleyebiliriz.”görüşünü aktardı. Ramazan aylarına özel bazı kampanyalar da düşündüklerini anlatan Üstü son olarak şunları söyledi: “Ramazan ayı içerisinde düşüş gösteren turist sayısının normale döndürülmesi için sektör temsilcileriyle fikir alış-verişi yapıyoruz. Kampanya yapılabileceğinin üzerinde duruyoruz. Kutsal ayları kampanyalarla rutin turistik sezonlara döndürme gayreti içerisindeyiz. Aksi halde, ilçe halkının umutla beklediği içmeler sezonu boş çıkacak, hiç bir şey kazandırmayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: