ICOMOS Türkiye Dünya Mirası Alanları izleme toplantısı

Edirne'de ICOMOS Türkiye Dünya Mirası Alanları izleme toplantısı düzenlendi.

Edirne'de ICOMOS Türkiye Dünya Mirası Alanları izleme toplantısı düzenlendi.

Selimiye Camisi Külliyesi Alan Yönetimi Başkanı Prof. Dr Nevzat İlhan, külliyenin 29 Haziran 2011 tarihinde UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildiğini anımsattı.

Edirne'nin içerdiği kültürel ve doğal değerler ile 2 bin yıla uzanan tarihi, bulunduğu coğrafyanın özgün yerleşimleri arasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. İlhan, "Bugünkü kimliğini 15. yüzyıldan itibaren kazanmaya başlayan kent, Osmanlı mimarlık sanatının özgü örnekleri ile bezenmiştir. Bu bağlamda Mimar Sinan'nın ustalık dönemi başyapıtı olan Selimiye Camisi ve külliyesi gerek kent içindeki konumu, gerekse mimari nitelikleriyle sadece Edirne'nin değil, tüm imparatorluğun önemli başyapıtları arasındadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlhan, Selimiye Camisi ve külliyesinin, Dünya Kültür Mirası listesine girmeden önce yaptıkları çalışmalar ve etkinlik raporları hakkında da bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: