İcradan Satılan Malların Ihalesine Fesat Karıştıran Şebekeye Operasyon

İzmir’de icradan satışa sunulan malların satışlarında usulsüzlük yaptıkları, girmek isteyenleri engelleyerek fesat karıştırdıkları iddia edilen...

İzmir’de icradan satışa sunulan malların satışlarında usulsüzlük yaptıkları, girmek isteyenleri engelleyerek fesat karıştırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda İcra Müdürlüğü'nde görevli kadın müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, icra müdürlüklerinin ihalelerinde yolsuzluk olayları yaşandığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan araştırmada, daha öncede aynı suçlara karışan C.B. elebaşılığındaki şebekenin yeniden faaliyete geçtiği belirlendi. Polis, şebeke üyelerine icra müdürlüğündeki bir personelin de yardımcı olduğunu tespit etti. Yaklaşık bir yıl süren teknik takibin ardından bu sabah operasyon düzenlendi. Aralarında 4. İcra Müdürlüğü'nde görevli Müdür Yardımcısı Z.İ'nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Şebekenin, icradan satışa sunulan gayrimenkul ve malların satışlarında usulsüzlük yaptığı, ihalelerin belirli kişi ve gruplara kalmasını sağladığı, ilk ihalelere anlaşıp girmeyerek ikinci ihalede fiyatın düşmesini beklediği, ihaleye girmek isteyenleri de tehditle engellediği tespit edildi. İcra Müdür Yardımcısı Z.İ’nin ise şebekeye ihale bilgilerini önceden sağladığı ve yardım ettiği öne sürüldü. Polis, elebaşı C.B. adına kayıtlı lüks otomobilin Z.İ’nin kullanımına tahsis edildiğini de belirledi. Zanlıların sorgusunun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: