İcradan Satılık Şampiyon Deveye Alıcı Çıkmadı

Aydın'da icradan satılık şampiyon deve için yapılan ihalede alıcı çıkmadı. İkinci ihaleye ertelenen şampiyon deve...

Aydın'da icradan satılık şampiyon deve için yapılan ihalede alıcı çıkmadı. İkinci ihaleye ertelenen şampiyon deve Kaanefe, 16 Mayıs'ta 20 Bin TL'den ihaleye çıkacak.

Bugüne kadar gayrimenkuller, ev eşyaları, otomobiller, makineler hacizle satılırken şimdi bunların arasına bir de deve girdi. Aydın'da develere olan merakıyla tanınan büfe işletmecisi Kamil Pehlivan, 2008 yılında önce İncirliova ilçesi'nde görüp çok beğendiği güreşçi deveyi satın aldı.

Deveyi koyacak yeri olmayan Pehlivan, Kuyulu Köyü'nde ahırı olan Mehmet Günhar'dan bakmasını istedi. Mehmet Günhar'ın ahırında bakılan "Kaanefe" adı verilen deveyi her hafta güreştiren Kamil Pehlivan'ın işleri bir süre sonra bozuldu. Piyasaya borcu biriken Kamil Pehlivan, 15 Bin TL'lik banka borcunu ödeyemeyince, Pehlivan'ın bu borcunu kefil Ahmet Emin Metin ödedi. Kefil Mehmet Emin Metin'de ödediği parayı alamayınca Kamil Pehlivan'ı icraya verdi. Mahkeme, Kamil Pehlivan'ın 'Kaanefe' adlı devesinin haczedilmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

50 BİN TL MUHAMMEN BEDEL BELİRLENDİ

Mahkeme tarafından bakıcı Mehmet Günhar'ın ahırının yedi emin olarak belirlenmesinin ardından deve Mehmet Günhar'a zimmetlendi. 2008 yılından beri icarlık olan deve için bir türlü satış işlemi yapılamadı. 30 Nisan'da gazeteler yolu ile icradan satılacağı duyurulan 10 yaşındaki güreş devesi Kaanefe için bugün ilk ihale yapıldı. Aydın 1'inci İcra Müdürlüğü tarafından haczedilirken deve için 50 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Aydın ve civar yerlerde yapılan birçok güreşe katılıp dereceler alan ve 2009 ve 2010 yıllarında çeşitli kategorilerde şampiyonluğu bulunan 'Kaanefe' için bugün Aydın Merkez Kuyulu Köyü'ndeki yediemin olarak belirlenen Mehmet Günhar'a ait ahırda ihale düzenlendi.

'İLK DEFA İCRADAN DEVE SATIŞI YAPILDIĞINI GÖRÜYORUM'

İhale öncesi ahırda hazır bulunan Alacaklı Ahmet Emin Metin'in avukatı Rabia Altıntaş, devenin icradan satılmasının bir ilk olduğunu söyledi. Daha önce canlı hayvan olarak inek, koyun gibi canlıların icradan satıldığına şahit olduğunu belirten Avukat Altıntaş, "Müvekkilimin alacağı karşılığında icra takibi başlattık. Bu takip sırasında şahsın bakıcısının ahırında bir güreş devesi olduğunu tespit ettik. 4 yıldır bu satışı yapabilmek için uğraşıyorduk. Satış aşamasına gelene kadar, devenin değerinin belirlenmesi ve mahkeme süreci nedeniyle aradan uzun bir süreç geçti. İhale yoluyla biran önce devenin satışının gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Daha önce inek, koyun gibi canlı hayvanların icra nedeniyle ihale yoluyla satışına şahit oldum ama ilk defa icradan deve satışı yapıldığını görüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

'ŞAMPİYONLUK DEĞERİNİ ARTIRDI'

İcradan satışa çıkmadan devenin değeri konusunda uzun süre uğraşan icra heyetinin fiyat belirlemesiyle ilgili konuşan Avukat Rabia Altıntaş, "Kaanefe isimli devemizin 2010 yılında kazandığı bir şampiyonluğu var. Bu deve şov devesi, güreşlerde prim yapan bir deve. İzleyicileri coşturan güreş arenasına seyirci çeken bir deve. Güreşlerde aranan bir deve olduğu için tabi ki kıymet takdirinde, kazandığı şampiyonluk ve elde ettiği başarılar etkili oldu. Bugün muhammen bedelin yüze 60'ndan satışa çıkardık. Alıcı çıkmadı. Bir dahaki yapacak olduğumuz ihalede muhammen bedelin yüzde 40 ile satışa çıkacağız" şeklinde konuştu.

Deve bakıcısı ve ahırı yediemin olarak belirlenen Mehmet Günhar, 4 yıldır baktığı devenin bir an önce satılmasını isterken, bakımdan alacak olduğu ücretin bir kısmını aldığını bir kısmını ise alamadığını belirterek, Kaanefe'nin çok sakin ve sevecen bir hayvan olduğunu ifade etti.

SAHİBİ GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada; Kanefe isimli devenin sahibi Kamil Pehlivan, ihaleyi takip eden basın mensuplarına tepki gösterdi. Gazetecilerin ihaleden görüntü almasının engellenmesini isteyen Pehlivan'ın talebi açık ihale yapılıyor olması nedeniyle geri çevrildi. Kendisinin suçlu gibi gösterildiğini savunan Pehlivan, gazetecilerin üzerine yürüyerek, "Ben hırsızlık mı yaptım? Benim asıl borcum 15 bin TL" diyerek yapılan haberlere tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: