İcralık araçların ihalesinde usulsüzlük yapan çeteye baskın: 23 gözaltı

Ankara mali polisi tarafından yapılan operasyonda, ihalede usulsüzlük yapan 23 kişi gözaltına aldı. Ankara Emniyet...

Ankara mali polisi tarafından yapılan operasyonda, ihalede usulsüzlük yapan 23 kişi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, Ankara Adliyesi mezat salonunda icralık araçların ihalesinde usulsüzlük yapan çetenin izine rastladı. Yapılan incelemede çetenin satışa sunulan icralık araç sahiplerini önceden bulduğu ve kendi organizelerinde araçların önemli parçalarını söktüğü belirlendi. Aracı bu şekilde ihaleye sokan çetenin, ihaleye başka kişilerin de katılmasını engelleyerek, değeri düşen otomobilleri aldığı tespit edildi. Düşük fiyata arabayı alan çetenin daha sonra önceden söktüğü parçaları takarak, aldıkları otomobili yüksek bir miktarda sattıkları kaydedildi.

Reklam
Reklam

Mali polisin düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 33 adet tabanca mermisi, 1 adet laptop, çok sayıda mezat salonundan alınmış araç tescil belgesi, araçların sökülmüş parçaları, çok sayıda senet ve ihaleye girmek üzere hazırlanmış vekaletname ile belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar arasındaki çete lideri A. Fatih Y.'nin devlet memuru olduğu ve annesinin üzerine çekici firması ile galeri bulunduğu öğrenildi. Yakalanan 23 zanlı emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz