İcralık otobüslerle dolandırıcılık yapan çete çökertildi

İcralık otobüslerin parçalarını ihale sonrasına kadar saklayıp, dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 5 kişi gözaltına alındı....

İcralık otobüslerin parçalarını ihale sonrasına kadar saklayıp, dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 5 kişi gözaltına alındı. Bu yöntemle 12 otobüs ve 2 otomobili satıp, 100 binlerce liralık haksız kazanç sağladıkları tespit edilen zanlılar arasında, 2 otobüs firması sahibi de var.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmada, bazı kişilerin ihaleyle icralık otobüsleri 15 ila 20 bin lira arasında satın aldıkları ve 200 bin liraya piyasaya sattıkları tespit edildi. Aradaki fiyat farkından şüphelenen ekipler, ihaleye giren kişileri takibe aldı. Uzun süren takip sonucu, bu kişilerin organize çalışan dolandırıcılık çetesinin elemanları olduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

İddiaya göre, ülke genelinde araştırarak buldukları icralık otobüslerin sahipleriyle anlaşan çete, otobüslerin para eden bütün parçalarını söküyor. İcra yapacak kişi de boşaltıldığından habersiz otobüse el koyuyor. Daha sonra icradan ihaleyle satılan otobüsleri 15-20 bin lira arasında bir parayla satın alan çete, sakladıkları parçaları tekrar monte ederek otobüsü eski haline getirip, yaklaşık 200 bin liraya piyasaya satıyor.

Şüphelilerin 12 otobüs ve 2 otomobilden, bu yöntemle 100 binlerce lira dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Tespitler üzerine Tuzla ve Kağıthane’de yapılan operasyonda, Yıldıray K.(47), Yıldıray B.(46), Ali Galip B.(45), Mehmet Y.(52) ve Osman B.(31) yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 5 zanlı, 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlamasıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz