Şekerli bir meyve olsa da düşük kaloriye sahip olan ananas, tüketildiği zaman kasların gevşemesine yardımcı olarak rahatlık sağlar ve regl döneminde yaşanan ağrıları hafifletir. Ancak bunun için hazır kutulanmış olarak satılan ananas suları değil meyvesinden sıktığınız ananas suyunu tercih etmelisiniz.
Zencefil içerdiği bileşenler nedeniyle çok güçlü bir ağrı kesici olup iltihapların iyileşmesine de katkıda bulunur. Ancak zencefilin bu dönemdeki en büyük yardımı regl öncesi ve sırasındaki mide bulantılarını ve kas kasılmalarını önlemesidir. Her gün iki ya da üç bardak tüketebilirsiniz.
Günlük hayatta yaşadığımız mide bulantısı, kusma, hazımsızlık gibi sorunları da ortadan kaldıran papatya çayı, kadınların bu sancılı süreci atlatmasına da yardımcı oluyor. Papatya alternatif tıpta antispazmodik olarak bilinir. Bu özelliği sayesinde de kasları rahatlatarak genel olarak bir gevşeme sağlar.
Civanperçemi ise yukarıda saydığımız bitki ve meyvelerde olduğu gibi kas ağrıları ve şiddetli kasılmaları önler. Ancak bunun haricinde civanperçemi çayı tüketildiğinde, rahat hareket etme ve vücudu aktif olarak kullanabilmeye yarar.
Bunların içine; kuşburnu, böğürtlen, ahududu gibi meyvelerin çayları girebilir... Ancak özellikle böğürtlen çayı içmek içeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde vücuda enerji depolayacaktır. Unutmayın ki, bu dönemde yaşadığınız ağrı ve sancılar vücudun enerjisinden götürmektedir.
Orijinal safran bitkisi hatta safran tozunun (zerde yapımında kullanılan)maliyeti biraz yüksektir, ancak yüzyıllar boyunca kadınların regl sancılarında “adet söktürücü” olarak bilinir.
Kasları gevşeten ve özellikle de kas spazmlarını en hafif şekilde atlatmamıza yardımcı olan bir içecek de yaban mersini suyudur. Regl döneminde yaşanılan kas spazmları için gün içerisinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Elinizin altında bunlardan hiçbiri yoksa bir bardak ılık suyun içine (oda sıcaklığı hatta) iki yemek kaşığı bal ekleyin ve için. Balın içinde bulunan ağrı kesmeye yönelik bileşenler kaslarınıza da masaj yapacaktır.