İdam mahkumlarının son yemekleri

İngiliz sanatçı James Reynolds, mahkumların ölmeden önce yemek için yaptıkları sıradışı tercihleri turuncu cezaevi tepsileri üzerinde yeniden canlandırdı.

“Son yemek” koleksiyonu fikrinin bir kitapta idam mahkumlarının ölmeden önce neler yediklerini okuduktan sonra aklına geldiğini söyleyen Reynolds, mahkûmların son yemeklerini neye göre seçtikleri üzerine odaklanıyor.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/olmeden-once-son-istekleri-idam-mahkumlarinin-son-yemekleri/5079/125367/)

Son yemek için 40 dolarlık üst sınırları olan mahkûmlar en çok McDonalds ve Kentucky Fried Chicken gibi fastfood ürünleri tercih ediyor. Ancak Reynolds’un ilgisini daha sıradışı tercihler çekiyor.

Reklam
Reklam

SON ARZUSU TEK ZEYTİN

En ilginç taleplerden biri 1963’te cinayetten idam edilen Victor Feguer’e ait; Feguer son yemeğinde bir adet zeytin istemiş. Reynolds’a göre bu tercihin arkasında öldükten sonra içinden barışın sembolü olan zeytin ağacının yetişeceği inancı yatıyor. Diğer garip son arzular arasında bir adet soğan, egzotik meyveler ve kremalı bisküvi ile 6 şişe kola gibi seçimler yer alıyor. Bazı mahkumların bir kutu ağrı kesici hatta silah bile istediğini belirten Reynolds bu tür taleplerin doğal olarak reddedildiğini söyledi. Ayrıca birçok mahkûm da son yemek istememiş.