İdil Biret Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, ‘Senin de bir tuşun olsun’ kampanyasıyla Bursa’ya kazandırılan ‘Steinway&Sons’ marka...

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, ‘Senin de bir tuşun olsun’ kampanyasıyla Bursa’ya kazandırılan ‘Steinway&Sons’ marka piyano ile verdiği konserde Bursalılarla unutulmaz bir gece yaşattı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Bursa Filarmoni Derneği’nin öncülüğünde Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen konsere, sanatseverler ilgi gösterdi. Konser öncesinde konuşma yapan Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, geçen sene orkestraya yeni bir piyano kazandırmak için kampanya başlattıklarını, dünyaca ünlü sanatçı İdil Biret’in ve Bursalıların destekleriyle de Steinway&Sons’ marka piyanoyu kente getirdiklerini söyledi. Piyanonu 270 bin TL değerinde olduğunu kaydeden Kızıl, bundan sonra konserlerde prestijli piyanonun kullanılacağını ifade etti. Bu sezon tüm konserlerin Merinos AKKM’de yapılacağını da açıklayan Kızıl, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve Merinos AKKM Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala’ya teşekkür etti.
Dinleyicilerin alkışları eşliğinde sahneye çıkan dünyaca ünlü Piyanist İdil Biret, Bursa Filarmoni Derneği’nin ‘Senin de bir tuşun olsun’ kampanyasıyla orkestraya kazandırdığı ‘Steinway&Sons’ marka piyano ile eşsiz bir konsere imza attı. Usta parmaklardan dökülen notalarla dinleyenlere müzik keyfi yaşatan İdil Biret, orkestra eşliğinde Beethoven’ın 5. Piyano Konçertosu’nu yorumladı. Konserin ilk bölümünün sonunda Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, ünlü sanatçıya desteklerinden ve konserden ötürü çiçek takdim etti.
Konserin ikinci bölümünde ise orkestra, Şef Ender Sakpınar’ın yorumuyla Beethoven’ın 7. senfonisini seslendirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz