İdil Kaymakamı İmamoğlu: Yurt kapatılmadı

Şırnak İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, dün bazı basın yayın organlarında çıkan 'Hizmetliler işten atıldı, kızlar...

Şırnak İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, dün bazı basın yayın organlarında çıkan 'Hizmetliler işten atıldı, kızlar köyüne döndü' şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını ve yurdun kapatılmadığını belirtti.

Kaymakam Mustafa İmamoğlu, açıklamasında, “Yurtta kalan öğrencileri evlerine gönderildi diye bir haber bazı basın yayın organlarında yer aldı ve bu haberin öyle olmadığını en başta söyleyebilirim. İlçemiz Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ek binası boş gözüküyordu ve biz de kız öğrencilerimizin okula gelmelerini desteklemek ve okullaşma oranını artırmak amacıyla özellikle köylerde kalan kız öğrencilerimiz için burayı öğrencilerimiz için tahsis ettik. Yurttaki öğrencilerin yemekleri ve diğer ihtiyaçları kaymakamlığımıza bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından desteklenmektedir. Şu anda yurdumuz faaliyettedir. Eğitimine devam etmektedir. Bugün dahi öğrencilerimiz yurtlarında kalıyor ve bütün öğünlerde yemekleri çıkmaktadır. Kaloriferleri yanmakta ve herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Muhtemelen basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerin kaynağı şu olmalıdır. Bazı öğrencilerimiz okulun son haftası olması nedeniyle eve gitmek istemişler ve idarecilerimiz buna izin vermişler. Bunu, 'yurt kapatıldı' şeklinde ve 'öğrenciler evlerine gönderildi' şeklinde, bazı basın yayın organları haber olarak vermişler. Ama bu kesinlikle gerçeğe aykırı bir durumdur. Öğrencilerimiz şu anda yurtta kalmaya devam etmektedirler. İkinci dönemde de ve gelecek yıllarda da aynı hizmeti verecek ve vermeye devam edecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Amaçlarının, her zaman kız öğrencilerin daha fazla okula gelmesi için barınma ihtiyaçlarını daha üst seviyede karşılamak olduğuna işaret eden Kaymakam İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle önümüzdeki yıl şu anda eski öğretmenevinin binası ve şimdi depremzedelerin kaldığı binayı kız öğrenci yurdu olarak tahsis etmeyi planlıyoruz. Ayrıca, Anadolu Lisesi’nin yanında da bir yurt yapılmasını, il milli eğitim müdürlüğü vasıtasıyla bakanlığımıza teklifte bulunduk. Biz yurt sayısının artmasını hedefliyoruz ve hem kız öğrencilerimizin hem de erkek öğrencilerimizin özellikle ortaöğretim okullarının devam etmesini istiyoruz. Ben maalesef bu çıkan haberleri üzüntüyle karşılıyorum ve gerçeği yansıtmayan haberlerdi.”

Öte yandan, dün haberlerde çıkan kız öğrencilerin daha yurtta oldukları ve yurdun kapatılmadığı görüntülendi. Kız öğrenciler, haklarında çıkan haberlere tepki gösterdiler. ‘Bu yaşta kocaya mı gidelim’ sözünü söylemediklerini ifade eden kız öğrenciler, “Biz sadece bazı sıkıntılarımızı dile getirdik.” dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz