İdil Kitap Fuarı sona erdi

Şırnak’ın İdil ilçesinde 10 gün önce başlayan kitap fuarı sona erdi.İdil Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Kitap...

Şırnak’ın İdil ilçesinde 10 gün önce başlayan kitap fuarı sona erdi.
İdil Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Kitap Kumbaram" projesi kapsamında 27.11.2011 tarihinde İdil Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda başlayan kitap fuarı on birinci günün sonunda sona erdi. Kampanya süresince öğrenciler, kendilerine verilen kumbaralarda para biriktirerek kitap fuarından kendi istedikleri kitapları aldı. Ayrıca, kaymakamlık da her öğrencinin kumbarasına 10 TL değerinde kitap puan kuponu atarak, öğrencilere destek sağladı.
Fuar kapsamında İdil’e gelen yazar Mustafa Kemal Hayta, 'Aile İçi Şiddetin Çocuklar Üzerindeki Etkisi' konulu bir konferans verdi. Yine program dâhilinde eğlenceli matematik kitaplarının yazarı Serhan Büyükkeçeci ise 2 gün boyunca 9 seansta yaklaşık bin öğrencinin katıldığı 'Matematik ve Zekâ Oyunları' konulu sunumunda, çoğu öğrencinin çekindiği matematik dersini öğrencilere eğlenceli bir tarzda anlatarak, matematik dersini öğrencilere sevdirmeye çalıştı.
Asıl hedefi, öğrencilere tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılması olan Kitap Kumbaram Projesi'ne ilçe genelinde 34 okul ve 5 bine yakın öğrenci iştirak etti. Gösterilen yoğun ilgi sonucu kitap fuarı sayesinde 35 bine yakın kitap öğrencilerin kütüphanesindeki yerini aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz