İdil'de Balıkları Yaşatmak Için Gölete Su Takviyesi

ŞIRNAK (A.A) - İdil ilçesinde aşırı sıcaklar nedeniyle kurumaya yüz tutan su göletindeki balıkları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

ŞIRNAK (A.A) - İdil ilçesinde aşırı sıcaklar nedeniyle kurumaya yüz tutan su göletindeki balıkları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

İdil ilçesinde Yeni Mahalle'de bulunan su göleti kuraklık nedeniyle kurumaya yüz tutunca içinde binlerce bulunan balıklardan ölümler başladı. Suyu çekilmeye başlayan gölette balık ölümlerini gören mahalle sakinleri durumu belediye yetkililerine bildirdi.

Vatandaşlardan gelen talep üzerine harekete geçen İdil Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri su tankerleri ile gölete su taşımaya başladı. Göletin olduğu alana gelen İdil Belediyesi Başkan Vekili Selahattin Acar, yapılan çalışmayı inceledi.

Reklam
Reklam

Acar, "İlçemizde yaz aylarında aşırı derecede havaların ısınması ile göletin suyu çekildi. Gölette suyun azalmasıyla toplu balık ölümlerinin yaşandığı haberi üzerine biz de belediye olarak mahallemize can veren bu göleti ve göletin içinde yaşayan canlıları kurtarmak için harekete geçtik" dedi.

Muhabir: Hurşit Baran Mendeş/Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz