İdil'de Müslüman Olan İngiliz Vatandaşı, Amine Ismini Aldı

Şırnak’ın İdil ilçesinde İngiliz vatandaşı ihtida töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İslam dinini...

Şırnak’ın İdil ilçesinde İngiliz vatandaşı ihtida töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İslam dinini seçen Ammy Jane Leeming, Amine ismini aldı.

İdil Müftülüğü ’ne Müslüman olmak için müracaatta bulunan Ammy Jane Leeming için İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Kur’an Kursu Öğreticisi Mehmet Zeki Ocak ve müftülük personeli İhtida merasimi düzenledi. Merkez Selahaddin-i Eyyubi Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Mehmet Zeki Ocak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim İlçe Müftüsü Hasan Yardak’ın duası ve konuşmasıyla devam etti. Müftü Yardak, törende şunları söyledi: "Muhterem Hanımefendi!
İslam da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğrulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey Ona muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekanla, zamanla sınırlı değildir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kainatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen o’dur. Allah’ın birliği inancına ve O’na teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam’a girmek Allah’a ve Hz. Muhammed’in Allah’ı kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluruz.” diyerek hanımefendiyi tebrik etti.

Reklam
Reklam

İlçe Müftünün konuşmasından sonra kelime-i şehadet getirerek İslam ile müşerref olan ve Amine ismini alan Ammy Jane Leeming de, “Allah’ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan İslamiyet’i seçtim. ”diyerek mutluluğunu dile getirdi.

İlçe Müftüsü Hasan Yardak merasim sonunda Ammy Jane Leeming bir adet Kur’an-ı Kerim ve ilmihal hediye ederek 'ihtida belgesi' verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz