İdil'de okuyan kız oranı artıyor

ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın İdil İlçesi Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, İdil'in eğitim ve öğretim açısından her geçen daha iyiye gittiğini söyledi.

2005-2006 eğitim ve öğretim yılını değerlendiren Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, "Diğer yıllara baktığımızda öğrencilerin bu yıl başarı oranında çok büyük bir artış oldu. 26 yıldır İdil merkez ve bağlı köylerinde sadece bir lise bulunurken, 2004-2005 yılında çok programlı lise açıldı. 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında ise, aralarında anadolu lisesinin de olacağı 4 lise eğitim ve öğretime açılacak" dedi. Bozkuş, kız öğrencilerin okuma oranında da her geçen gün artış kaydedildiğini belirterek, "Örnek vermek gerekirse ilçemize bağlı Çığır Köyü'nde 290 erkek, 218 kız öğrenci okuyor. Dumanlı'da 145 erkek 121 kız, Sulak'ta 230 erkek 141 kız öğrenci eğitim alıyor. Bu da kız öğrencilerin okullaşmasındaki artışı apaçık ortaya koyuyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kız çocuklarının okullu olmasındaki en büyük etkenin şartlı nakit ödeneği olduğunu ifade eden Bozkuş, "Şartlı nakit ve öğrencilerin okula devamına göre yapılan ödemeler sayesinde aileler, hem çocuklarını okula gönderdi hem de devamsızlık sorunu ortadan kalktı. Dileğim, bir gün bu yeni açılacak okullardan mezun olacak öğrencilerin öğretmen, doktor, hemşire gibi çeşitli görevler ile ilçelerinin gelişmesine katkıda bulunmalarıdır" ifadelerini kullandı.