İdil'deki Izinsiz Gösteriler Ve Kundaklama Olayı

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valiliği, İdil'de izinsiz düzenlenen Nevruz etkinliği sırasında güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyliyle saldırı ile AK

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valiliği, İdil'de izinsiz düzenlenen Nevruz etkinliği sırasında güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyliyle saldırı ile AK Parti ilçe başkanının aracının kundaklanması eylemlerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, 20 Mart'ta İdil'de izinsiz düzenlenen Nevruz etkinliği esnasında çekilen görüntülerin incelenmesi sonucunda, güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotof kokteyliyle saldırıda bulunan şahısların kimliklerinin tespit edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Söz konusu şahısların 5 Eylül'de AK Parti ilçe başkanının aracının kundaklanması eylemini de gerçekleştirdiklerinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, ilçe merkezindeki 6 ayrı adreste yapılan operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, kuru sıkı tabanca ve bunlara ait mühimmatın da ele geçirildiği belirtilen açıklamada, söz konusu uzun namlulu silahın halen görevli olan bir geçici köy korucusuna ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Muhabir: Cafer Balık / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: