İdilli Esnaf Banka İstiyor

Şırnak'ın İdil ilçesindeki esnaf ilçeye İş Bankası açılması talebinde bulundu.

Şırnak'ın İdil ilçesindeki esnaf ilçeye İş Bankası açılması talebinde bulundu.

Merkez Yukarı Mahalle muhtarı M.Şerif Eğdemir'in girişimleri sonucu İdil'de İş Bankası Şubesi açma girişimleri, sivil toplum örgütleri ile ilçe esnafı arasında ilgiyle karşılandı. Yeni banka şubesi açma talep dilekçesine 200'ün üzerinde esnaf, sivil toplum örgütü ve muhtarlar imza attı. Yeni bir banka şubesi için ilçede mevcut potansiyelin olduğunu dile getiren Yukarı Mahalle Muhtarı Mehmet Şerif Eğdemir, konuyu Cizre İş Bankası Şube Müdürüyle konuştuklarını, şube açma konusunu değerlendirdiklerini söyledi. İlçenin gelişimine paralel olarak ikinci bir bankaya ihtiyaç duyduklarını söyleyen Yukarı Mahalle Muhtarı Eğdemir şube açma girişimleriyle ilgili şunları dile getirdi:

Reklam
Reklam

"İlçemizin her yıl nüfusu giderek artmakta. Nüfus artışına parelel olarak ilçemize yeni kurumlar açma talepleri geliyor ve yetkililer tarafından değerlendiriliyor. Her yıl en az dört ilköğretim okullu, liseler açılıyor. Bu kurumlar öğretmen demek, doktor demek, polis demek. İlçemizde memur istatistik bilgisine baktığımızda küçümsenmeyecek rakamlar var; Asker sayısı bin, öğretmen bin 200, korucu bin 50, polis memuru 200 üzerinde, memur 150, esnaf sayısı başka bir artı. Havaalanın açılması, Dargeçit'ten gelecek karayolu, üniversitenin açılma girişimleri, ilçemizin geleceğinin parlak olduğunun göstergeleridir. Bugün esnafımızın çoğu Cizre'deki bankalarla çalışıyorlar. Esnaflarımız 30 km yol gidip bankalarla çalışacaklarına bankalar ilçemize gelsin diyorum. Bu ihtiyaçtan dolayı ikinci bir banka için çaba veriyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: