İdo Yüzünden Oruçlarını İskelede Açtılar

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’nin (İDO) İstanbul'dan Bursa'ya gelmek isteyen vatandaşlara aktarma yaptırması ve iskelede saatlerce...

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’nin (İDO) İstanbul'dan Bursa'ya gelmek isteyen vatandaşlara aktarma yaptırması ve iskelede saatlerce bekletmesi tepki çekti. Bu duruma isyan eden Bursalılar, tutanak tutarak imza topladı.

İstanbul'dan Bursa'ya gelmek için İDO’dan bilet alan vatandaşlar, Kabataş'tan Yenikapı İskelesi'ne götürüldü. Yolculara buradan aktarma ile Bursa'ya gönderileceklerini söyleyen İDO yetkilileri, vatandaşları saatlerce Yenikapı'da bekletti. Oruçlarını Yenikapı'da açan Bursalılar, duruma isyan ederek, "Bu nasıl bir hizmet anlayışı. Bursa'ya gitmek için bilet alıyoruz, ama Yenikapı'ya götürülüyoruz. Bu da yetmezmiş gibi saatlerce burada bekletiliyoruz. İftarımızı bile Yenikapı'da açmak zorunda kaldık. Yeter artık İDO falan istemiyoruz, Bursa'nın deniz işletmelerini bi ran önce kurmasını istiyoruz" dediler.

Reklam
Reklam

Bursa'da çok önemli misafirlerini karşılayamadığını belirten bir vatandaş ise, "Saat 18.55'te İDO Kabataş İskelesi'ne geldik. Geçiş noktasında bize ‘Koltuk numarası söylenmeden geçebilirsiniz’ dediler. İdobüs'te Kabataş-Bursa seferinin Yenikapı aktarmalı olacağı yönünde anons yapıldı. Yenikapı'ya geldiğimizde Bursa'ya gidecek İdobüs'ün en erken 20.30'da yapılacağını söylediler. Bu sefer de gecikmeli kalktı. 1,5 saat burada beklemek zorunda kaldık. Hadi diğer günler anlarız ama Ramazan ayında Bursalılara yapılan bu işkencede ben şahsen kasıt olarak anlıyorum. Bizim hakkımızı kim savunacak? Polis gelince sakinleşen Orhangazi Feribotu 2. kaptanı mı, bizi duymazdan gelen ve otobüslerle Bursa'ya göndermek isteyen Yenikapı İskelesi sorumlusu mu? Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden bir an önce Bursa Deniz İşletmeleri'ni faaliyete geçirmelerini istiyoruz" diye konuştular.

Öte yandan, duruma isyan eden 100 civarında Bursalı, tutanak tutarak imza topladı. Toplanan imzaları yetkililere ileteceklerini dile getiren vatandaşlar, iftarlarını da Yenikapı'da açmak zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: