İDO'da kış sezonu başlıyor

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), 13 Eylül Pazartesi gününden itibaren kış tarifesine geçeceği bildirildi. İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, 13 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri hariç günde 4 seferin yapılacağı, İstanbul-Bandırma hattında diğer günler 3 sefer düzenleneceği belirtildi. Açıklamaya göre; bu yaz hizmete alınan Pendik-Yalova hattında da kış tarifesi 07.00 - 21.45 saatleri arasında yaklaşık 1.5 saat arayla karşılıklı olarak uygulanacak.

Reklam
Reklam

Açıklamayı yapan, İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, yeterli talebin olması halinde ek seferlerin konulabileceğini söyledi. Okulların açılması ile birlikte, İstanbul trafiğinin daha da yoğunlaşacağına dikkat çeken Paksoy, "Kara trafiğinin rahatlatılması için, önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz İDOMETRO uygulaması devam edecek" dedi.

İDOMETRO uygulaması Bostancı-Bakırköy-Kadıköy-Eminönü -Kabataş-Karaköy-Yenikapı-Avcılar ve Boğaz hatlarını kullanan yolcuların tramvay, metro ve tünelden ücretsiz faydalanmalarını sağlayacak.

Ayrıca kış tarifesinde Eylül ayı boyunca Avşa-Marmara ve Çınarcık-Esenköy'e sadece hafta sonları seferler devam edecek.