İDSO'nun haftalık konserleri devam ediyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 2013 konserlerine ara vermeden devam ediyor.

1945'te Cemal Reşit Rey tarafından kurulan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu haftaki konseri 11 Ocak Cuma günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek. Bu muhteşem konseri İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi misafir şefi Antonio Pirolli yönetecek.

Roma'da doğmasına rağmen yaşamını 25 yıldır Türkiye'de sürdüren Antonio Pirolli, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi şefliğini yürütmektedir. Caddebostan Kültür Merkezi'nde 2013 yılının ilk konserini başarıyla yöneten Şef Pirolli, bu hafta sanatseverlerle tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın 11 Ocak Cuma günü vereceği bu konserin solisti Amerikalı çellist Dennis Parker olacak. Birçok eseri kendi enstrümanına uyarlayan ve çello repertuarının genişletilmesini sağlayan Dennis Parker, W.B. Marx'ın başarılı bir çellist olan kızı Madalena Burle Marx için yazdığı Çello Konçertosunu seslendirecek.

Program A.Dvorak'ın Senfoni No.9 (Yeni Dünya'dan) eseri ile devam edecek. 1892'de ününün zirvesinde olan Dvorak, aldığı teklif üzerine New York'lu müziksever Mrs. Jeanette Thurber'in National Conservatory adlı özel konservatuarının yöneticiliğini kabul etmiştir. Burada kaldığı süre içerisinde Amerikan müziklerinden etkilenerek, Amerika hakkındaki izlenimlerini bu senfoniyle dile getirmiştir ve bu senfonisi NBC şirketi tarafından yapılan bir dinleyici anketinde, Amerika'da en sevilen eser olarak seçilmiştir.

Yer: Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
Tarih: 11 Ocak Cuma Saat: 20.00