İEÜ'den İngilizce Eğitim Yöneticilerine Sertifikalı Program

İZMİR (AA) - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yükseköğretimde İngilizce dil eğitiminde görev alan yöneticilere, sertifikalı eğitim verildiği bildirildi.

İZMİR Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yükseköğretimde İngilizce dil eğitiminde görev alan yöneticilere, sertifikalı eğitim verildiği bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim programına Türkiye'deki 9 üniversite ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yabancı dil eğitimi yöneticileri katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu, alanlarında dünyaca isim yapmış Andy Hockley ve George Pickering ile İEÜ Hazırlık Programı Başkanı Bahar Kızıltunalı'nın eğitimleri verdiklerini söyledi. Son dönemlerde dünyada sıkça söz edilmesine rağmen Türkiye'de henüz gereken öneme kavuşmayan "İngilizce dil eğitim yönetimi, ELT Management" alanına katkı sağlama hedefinde olduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Üstünlüoğlu, "İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bu alanda iki haftalık bir sertifika programı açarak şu an Türkiye'de Yabancı Diller Yüksekokulları yönetim kadrolarında çalışan idarecilere iletişim, problem çözme, zaman yönetimi, çatışma yönetimi, akreditasyon ve performans değerlendirme ve kritere dayalı değerlendirme gibi konularda eğitim verdik. Başlattığımız sertifika programı ile bu alana hem dikkat çektik hem de üniversitelerde yönetimin çeşitli kadrolarında görev yapmakta olan eğitimcilerimize bu konuda son gelişmeleri aktardık" dedi. Bahar Kızıltunalı, Türkiye'deki farklı üniversitelerden programa yoğun bir şekilde katılan eğitimcilerin, eğitime ve yönetim alanındaki gelişmelere gösterilen ilginin de bir kanıtı olduğunu ifade etti. George Pickering de İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin dünyada böylesine yeni gelişen bir alan üzerine sertifika programı açmasının gelişime ve değişime verdiği önemi gösterdiğini kaydetti. Andy Hockley ise dil eğitiminde yöneticilik yapan eğitimcilerin problem çözme, çatışma yönetimi, iletişim gibi alanlarda yetkinliklerini artırmaları gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: