İflas etti; lotodan tam 270 milyon dolar kazandı

NEW YORK - (ANKA)- ABD'nin Georgia eyaletinde karavan türünde bir evde yaşayan ve geçtiğimiz yıllarda iki kez iflas eden 47 yaşındaki Amerikalı işçi Bobby Harris eşiyle hayatında ilk kez oynadığı lotoda büyük ikramiyeyi tek başına kazanarak, tam 270 milyon doların sahibi oldu.

ABD'nin çeşitli eyaletlerinde haftanın iki günü oynanan Mega Millions lotosu talihlisi Harris, ABD'nin Georgia eyaletinin en büyük şehri olan Atlanta'ya yaklaşık 330 kilometre uzaklıkta küçük bir kasabada ütücü olarak çalışıyordu. 270 Milyon dolarlık ikramiyenin tek başına sahibi olduğunu öğrenen talihli işçi ilk iş olarak patronuna işi bıraktığını söyledi.

Reklam
Reklam

Mahkemenin, önceki yıllarda borçlarından dolayı hakkında tam iki kez şahsi iflas kararı almış olduğu talihli işçi eşiyle birlikte birer dolar karşılığında oynadığı iki ayrı kupondan birinde şanslı numaralar olan 7, 12, 13, 19, 22. 10 bildi. Harris'in oynadığı kupondaki numaraların 6 torunundan beşinin doğum tarihleri olduğu öğrenildi.

4 Ocak'tan beri yapılan Mega Millions lotosu çekilişlerinde, 6 şanslı numaranın hiç bir bilete isabet etmemesi, ikramiyenin 270 Milyon dolara yükselmesine neden olmuştu.İkramiyeyi kazanan Harris çifti hayatlarında ilk kez loto oynadıklarını belirterek sevinç gözyaşları döktüler. 270 Milyonluk Mega Millions loto ikramiyesinin Amerikan tarihinde dağıtılan en büyük beşinci ikramiye oldığu belirtildi.Şanslı bilete kazanan Harris çiftinin eline vergiler kesildikden sonra tam olarak 164 milyon dolar geçecek.