İftar bahane,bu proje şahane

İftar bahane,bu proje şahane

Bilecik’e son zamanda gelen en geniş kapsamlı proje olan, Cemre Yaşam Evleri’nin yaratıcısı Esestaş İnşaat, Bilecik basınını, satış ofislerinde iftar sofrası ile ağırladı.

Bilecik’e son zamanda gelen en geniş kapsamlı proje olan, Cemre Yaşam Evleri’nin yaratıcısı Esestaş İnşaat, Bilecik basınını, satış ofislerinde iftar sofrası ile ağırladı.

Yemek sonrasında basına projenin tüm detaylarını anlatan Esestaş İnşaat Şirket Müdürü Hakkı Karakelle, Cemre Yaşam Evleri ile ilgili akıllardaki soruları da yanıtlamış oldu. Karakelle; ‘’Böyle bir konsepti Eskişehir de yapamadık. Bu anlamda çok şanslı Bilecikliler. Biz projeyi yapacağız, yapımcısı biziz ama burada yaşayan Bilecikliler olacak. Onların sahipleneceği bir proje olacak. Biz keyifle zevkle bu işi yapıp bitireceğiz. Tabii ki emek ve çaba vereceğiz, stresli günlerimiz olacak. Sonuç olarak niyetimiz iyi.

Reklam
Reklam

Hep iyi niyetle başladık. Sonucunun da iyi biteceğine inanıyoruz. Basın olarak size de ayrıca teşekkür ediyoruz. Her seferinde gelip ilgileniyorsunuz. Bizi en iyi siz duyuruyorsunuz. Anlamlı bir gece oldu. Hem Ramazan gecesi, hem de bir Cuma akşamında bir yemek ile buluşmuş olduk. Umarım herkes için hayırlı olur’’ dedi.

ÖRNEK DAİRE OLACAK MI? Yaklaşık 3 ay sonra 2 adet örnek daire oluşturacağız 2+mutfak, 1+1, 3+1 olabilir.

ÖRNEK DAİRE DAYALI DÖŞELİ Mİ?

İçi komple bitmiş olacak. Yani biz nasıl teslim edeceksek o şekilde yaptığımız olacak ama içerisine görsel olarak belki eşya koyabiliriz.

ŞU ANDA İNŞAAT NE DURUMDA?

Şu anda aşama olarak bakarsanız toplamda %5.6.7 civarı bir yerdeyiz. 2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz ama sözleşmelerimizi 30 ay üzerinden yapıyoruz. Peyzaj ve gecikmeler de içine dâhil olacak şekilde. Şu anda da yaklaşık 4 ayını harcadık.

NE KADAR İNSAN ÇALIŞIYOR?

Şu anda çalışan insan sayısı 67. Fakat zaman zaman bu rakam 200’lere ulaşacak. Mobilizasyonumuzu bitirdik, işçi koğuşlarımız, yatakhanelerimiz, mutfağımız ve idari binamız var.

Reklam
Reklam

İŞ ve İŞÇİ GÜVENLİĞİNE DİKKAT EDİLİYOR MU?

İş güvenliği uzmanımız var. Şu anda kadromuzda çalışan bir doktorumuz var.

SATIŞLAR NASIL?

Şu anda satışlar iyi ama biz Bilecik’ten fazla şehir dışına satıyoruz. Dışarıdan daha çok talep var, yatırım amaçlı alıyorlar. Bileciklilerde bir ilgi var, tahmin ediyorum cesaretleri yok. O da zamanla oluşacaktır. Bizi tabi yeni tanıyorlar.

BURAYA YATIRIM YAPMAKTAN MUTLU MUSUNUZ?

Şu aşamada bunun cevabı çok zor. Biraz daha ilerleyelim, daha rahat söyleyebilirim. Şu anda net değil.

NİÇİN CEMRE?

Bilecik’e yeni bir yaşam getirsin ve renklendirsin istedik. Bununla da çok örtüştü Cemre ismi. Cemre bize başka açıdan da bir sürü tesadüfler yaşattı. Başlangıç tarihimiz bile Cemre’nin düşüşü ile başlamış oldu. O da çok vurgulu oldu, 6 Mart’ta başladık biz buraya. Çok isim düşündük. Belki 700-800 isim arasından seçtiğimiz bir isim o. Çok kafa yorduğumuz bir iş aslında. Cemre öyle oluştu. Yani dedik ki; bir canlılık katsın, yeni ve renkli bir yaşam olsun, hayata bir başlangıç olsun, yeni bir açı oluştursun. Yani bir kızımızın ismi değil.

Reklam
Reklam

ESESTAŞ NE KADAR BÜYÜK BİR FİRMA?

1995’in birinci ayında başlamış yaklaşık 18 yıllık bir firma. Ondan öncesinde de bizim şahıs firmamız var. Daha önce çok büyük taahhüt işlerine imza atmış bir firma. Teknolojik işlerle başladık. Enerji santrali kurduk. Onun dışından birçok fabrikada bulunduk. Yurt içi ve yurt dışında birçok fabrika yaptık. Tatil köyü, otel ve iş merkezi yaptık ama bunların çoğunu taahhüt olarak yaptık. Yıllarca yabancı yatırımcılarla çalıştık. 2001 krizinden sonra yap-sat’a başladık. Eskişehir’de ilk 1+1’leri başlatan firma biz olduk. Önce bize güldüler; bunlar satılır mı, kim yaşayacak falan diye çünkü bizim öyle bir alışkanlığımız var. Evimiz kullanmasak bile büyük olsun. Dolayısı ile çok karşı çıkanlar oldu ama sonra bizim inşaatçı arkadaşlardan da buna, ‘’olur mu?’’ diyenlerin hepsi 1+1ci oldu. Eskişehir’de 1000 civarında inşaat yaptık. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, akıllı evler ama böyle site olarak değil de parça parça yaptık. Yani aynı anda 400-500 daire yaptığımız oldu.

CEMRE YAŞAM EVLERİ NE KADAR BİR ALANA YAYILACAK?

Reklam
Reklam

26 bin metrekare bir alanın sadece %25’ine inşaatları oturttuk. %75’inde ise yeşil ve yaşamsal alanlara ayırdık. Dolayısı ile şu anda 25 bin 892 metrekare imarlı alanımız var.

BÜTÜN İTTİFAKLAR YAPILDI MI?

Bütün kat ittifaklarını yaptık. 558 tapunun tamamı çıkmış durumda. Şu anda tapu verebilir durumdayız. Yani satın alan tapusunu alabiliyor.

NEDEN CEMRE YAŞAM EVLERİNİ TERCİH ETSİNLER?

En başta güvenlik var. Jandarma var ve bizim kendi içimizde sitenin bir güvenliği olacak. Peyzaj, dinlenme, spor yapma alanları, içerisinde hamam, kapalı yüzme havuzu ve fitness center var. Kapalı yüzme havuzunun, masaj odalarının, hamamların ve jakuzilerin olduğu alanları komple profesyonel işletmeye vereceğiz. Yani ücretli olacak. Bunları ücretsiz yaparsak aidatlar çok yükselir. İtici bir hal alırız. Proje tamamen bittikten sonra daireleri teslim edeceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: