İftar yemekleri nasıl pişirilmelidir?

İşte size çok önemli bilgiler

Pişirme sisteminde, çok fazla doymuş hayvansal ve katı yağlara yer vermemek gerekir. Daha çok ayçiçek, zeytinyağı veya mısır özü yağı gibi bitkisel yağlar tercih edilecek yağlar olmalıdır.

Bu yağların miktarının çok fazla olması sindirim güçlüğü yaratabileceği için, mümkün olduğunca az yağla pişirmeye çalışılmalıdır.

Haşlama, ızgara, fırında sebzeyle pişirme sağlıklı besin pişirme yöntemleri olabilir. Sebze ürünleri zeytinyağı ile pişirilebilir veya haşlanabilir. Salatalara çok fazla yağ konulamayabilir.

Reklam
Reklam

Et, tavuk, balık pişirirken yağla pişirmek yerine kendi suyu içerisinde veya fırında pişirmek tercih edilebilir. Makarna ve pilav pişirirken, bunları sebzeyle pişirip daha az yağ koymaya gayret edilebilir.

Yemeklerimiz çok büyük soslarla pişmiyor ama, krema ve sos kullananların bunları idareli kullanmasını tavsiye ederim. Küçük porsiyonlarda kullanılması çok daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.

[Iftar yemekleri nasil pisirilmelidir?](http://www.nasil.tv/Iftar-yemekleri-nasil-pisirilmelidir)[](http://www.nasil.tv)