İftarda Alevi-Sünni Birlikteliği

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) ile Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) ile Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar programında Alevi ve Sünni vatandaşlar birlikte iftar yaptı.

Hz. Ali (r.a)’nın şahadeti sebebiyle düzenlenen iftar programında birlikteliğe vurgu yapıldı. Her iki kesim tarafından yapılan açıklamalarda nifak tohumlarına izin vermemek gerektiği ifade edildi. Program yöresel Sanatçı Aşık Tekini’nin günün anlam ve önemine özel deyişleriyle başladı. Daha sonra konuklara hoş geldiniz diyen ELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat, bu kardeşlik ortamını kimsenin bozmasına müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti. Polat, “Her zamankinden çok daha fazla kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız olduğu bu günlerde 11 ayın sultanı Ramazan ayı bizleri bir araya getirdi. Bu birlikteliğin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Demircilik Beldesi Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe, “Biz Alevi-Bektaşi düşüncesinde olanlarla, siz değerli Sünni kardeşlerimiz aynı çatı altında yıllar boyu bir arada yaşadık. Biz bir mozaik yapı içerisindeyiz. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdü ile Türkü ile bir bütünüz. Et-tırnak olmuşuz. Bizleri ayrı kamplara bölerek, ayrı kamplar içerisinde bölünüp, parçalanıp yutulmaya tahammülümüz yoktur. Tutulan oruçların birlik ve beraberliğimize vesile olmasını ve Türkiye’mize birlik-bütünlük getirmesini diliyorum. Bizler hep bu düşünce ile bir geminin içerisinde yüzüyoruz. Ortadoğu’nun kaynadığı bu günlerde herkes bunun farkında. Her türlü müdahale ve dışarıdan tahriklerle birbirimize düşürmeye çalışan ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışan çok fitne düşünce vardır. İçeride ve dışarıda. İçeride bunun sahipleri var ki dışarıdan müdahale etmeye çalışıyorlar. Hacı Bektaş Hünkarımızın dediği gibi bir olalım, diri olalım, iri olalım.” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Hz. Ali’nin şahadeti ile ilgili konferans verdi. Hz. Ali ile Hz. Muhammed (sav)’in aynı kaynaktan beslendiğini kaydeden Eğri, sözlerine şöyle devam etti: "Ramazan ayının 21. günü İmam Ali Efendimizin şahadetinin tarihidir. Onun için bu gün tarihi bir gündür. En büyük kardeşlik destanını Hz. Muhammed ile Hz. Ali yazdı. Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır buyuran Hz. Muhammed Mustafa kendisine kardeş olarak Şah-ı Velayet Hz. Ali’yi seçmiştir. Gün Muhammed, ay Alidir diyoruz ya, Hz. Muhammed ışığın merkezi, onu yansıtan da Hz. Ali'dir. Hz. Muhammed ‘ben Kur'an-ın insanlığa ulaştırılması için mücadele ettim, ey Ali ise sen Kur'an’ın tevili için, yorumlanması için mücadele edeceksin’ buyurmuştur. Sanki bir görev paylaşımı yapmışlardır. Yine Peygamberimiz ‘ben Hak peygamberlerin sonuncusuyum, sen ise Allah’a ulaşma yollarını öğretecek olan velilerin, Allah dostlarının ilkisin’ buyurmuştur. Peygamberimiz Kur'an-ı Kerim ile Ehl-i Beyt’ini bize miras olarak bıraktı. Bizler de Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdü-Türkü ile Kur'an’a da sahip çıkıyoruz, Ehl-i Beyt’e de sahip çıkıyoruz. Ramazan ayı hepimizin ayıdır, Hz. Ali bir Ramazan günü Hakk’a yürüdü.”

Reklam
Reklam

Programı Kaymakam Metin Maytalman, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Emniyet Amiri Ahmet Eksin ve çok sayıda Alevi ve Sünni davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz