'İFTİRA' İLE SUÇLANAN AVUKAT BERAAT ETTİ

Emre BAYLAN/ANTALYA, Geçen yıl 26 Nisan günü akrabalarıyla tartışan Cemal Çap, gittiği karakolda polislerden dayak yediğini iddia ederek, avukatını çağırdı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, Geçen yıl 26 Nisan günü akrabalarıyla tartışan Cemal Çap, gittiği karakolda polislerden dayak yediğini iddia ederek, avukatını çağırdı. Polis merkezine gelen avukat Ahmet Çevik, müvekkilinin fotoğraflarını çekti. Dayakla suçlanan polis memurları K.G. ile G.B. ise avukat Çevik'in müvekkiline, "Ellerini yere sürterek yarala, kazağını yırt, bacağını ise sakatla" dediği iddiasıyla tutanak hazırladı. Cemal Çap'ın suç duyurusu üzerine olaya karıştığı belirlenen 2 polis memuru hakkında, 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama, hakaret ve basit tehdit' suçlamasıyla dava açıldı. Polis tutanağıyla Cemal Çap hakkında ise Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'polise direnme ve iftira' suçlamasıyla dava açıldı. Bu davadan Çap lehine beraat kararı çıktı.
Polislerin tuttuğu tutanağa bağlı olarak Cumhuriyet Savcısı Salih Oğlaklar tarafından yapılan soruşturma kapsamında Adalet Bakanlığı, avukat Ahmet Çevik için soruşturma izni verdi. Avukat Çevik hakkında da Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 3'üncü duruşmada, polisin tanık olarak gösterdiği Mahmut Panoğlu'nun, hakkında zorla getirme kararı bulunmasına rağmen duruşmaya katılmadığı görüldü. Bunun üzerine mahkeme başkanı Faris Özsoy, Panoğlu'nu, belirtilen telefon numarasından mübaşire arattı. Mübaşir aradığı telefon numarasına ulaşamayınca bu kez sanık avukatlarından Yıldız Beki, şansını denedi. Sanık avukatı, telefonu açan tanık Panoğlu'nu mahkemeye davet etti. Tanığın yarım saat içinde mahkemede olacağını bildirmesi üzerine duruşmaya ara verildi. Verilen aranın ardından duruşmaya katılan Mahmut Panoğlu, "Olay mahallinde herhangi bir kavga- dövüş bu arada polisin herhangi birisini tartakladığını görmedim" dedi.
İfadenin ardından mahkeme heyeti, avukat Ahmet Çevik'in beraatine karar verdi. Kararda Çevik'in atılı suçları işlediğine ilişkin yeterli, kesin, inandırıcı ve her türlü şüpheden uzak somut delil elde edilemediği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: