İGDAŞ'tan "doğalgaz" uyarısı

İSTANBUL (İHA) - İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen elektrik kesintilerinde, vatandaşın doğalgaz cihazlarıyla ilgili bir problem yaşamamaları için elektrik gelene kadar cihazlarını kapalı konumda tutulması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "BOTAŞ'tan aldığımız bilgiye göre, yurt dışından sağlanan doğalgaz arzında meydana gelen azalmalar nedeniyle ülkemizdeki arz-talep dengesinin sağlanmasında bazı güçlükler yaşanmaktadır. Bu nedenle kurumumuzun üretim amaçlı sanayilerde doğalgaz kesintisine gitmesi muhtemeldir. Konutlarda ise doğalgaz kullanımında şu anda bir sıkıntı söz konusu değildir. Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen elektrik kesintilerinde vatandaşlarımızın doğalgaz cihazlarıyla ilgili bir problem yaşamamaları için, elektrik gelene kadar cihazlarını kapalı konumda tutmalıdır" denildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, vatandaşların doğalgazla ilgili problemleri için 24 saat hizmet veren Doğalgaz Acil Alo 187'i arayabilecekleri ifade edildi.