İGDAŞ'tan sanayiciye doğalgaz desteği

İGDAŞ yıllık bir milyon metreküpün altında doğalgaz tüketen sanayi kuruluşları için taahhüt ve sözleşme yapma zorunluluğunu kaldırdı.

Küresel krizinin herkes gibi sanayi kuruluşlarını da etkilediğini belirten İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, sanayicileri rahatlatacak yeni bir uygulama başlattıklarını açıkladı. Yıllık tüketimi bir milyon metreküpün altında olan sanayi kuruluşları için müjde niteliğinde olan bu uygulamayla ilgili olarak Genel Müdür Bilal Aslan şunları söyledi: "Küresel krizin ülkemize yansımaları sebebiyle sanayicilerimizin zor günler geçirdiğini biliyoruz. Biz İGDAŞ olarak sanayicilerimiz için bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük ve yeni bir karar aldık. Yıllık tüketimi bir milyon metreküpün altında olan sanayi kuruluşlarımızdan taahhütte bulunma ve sözleşme yapma zorunluluğunu kaldırdık."

Reklam
Reklam

CEZA VE DAMGA VERGİSİ YOK

Bu uygulamanın sanayiciye büyük kolaylık sağlayacağını ve kriz ortamında nefes aldıracağını belirten Aslan şöyle devam etti: "Daha önce bu kuruluşlarımız yıllık ne kadar gaz kullanacaklarını taahhüt ederlerdi ve kendileriyle sözleşme yapardık. Bir yıl içinde taahhüt edilen gazı tüketmek zorunda kalırlardı. Bu yüzden bazen cezalı duruma düşülüyordu. Ayrıca sözleşmeden dolayı damga vergisi de ödeniyordu. Şimdi bunların hepsini kaldırmış olduk. Böylece bu kuruluşlarımıza büyük bir kolaylık sağlamış oluyoruz. Kriz ortamında sanayicilerimize bu şekilde bir katkı sağlayabilirsek kendimizi çok mutlu hissedeceğiz. Zira bizim için müşterilerimizin memnuniyeti her zaman en önemli unsurdur."