Iğdır Belediyesi’nin Şehir Trafiğini Rahatlatacak Önlemleri

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Ekipleri, 'Delinatör' uygulaması ile kavşak noktalarında trafiği rahatlatmak için harekete...

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Ekipleri, 'Delinatör' uygulaması ile kavşak noktalarında trafiği rahatlatmak için harekete geçti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, il şehir merkezindeki ana arter kavşaklarında hatalı parklar yüzünden meydana gelen trafik sıkışıklığına çözüm olarak şerit ayırıcı delinatör konulduğunu belirtti. Malk, “Konulan bu ekipmanlar ile özellikle kavşak noktalarında araçların hatalı park yapmasının önüne geçilmiş olacak. Şu an itibari ile Zübeyde Hanım Bulvarı ile Merkez Camii yanındaki cadde olan Mehmet Akif Caddesine delinatör yerleştiriyoruz. Delinatör, trafiğin yoğun olduğu yolların şerit ayrımlarında, kavşak girişlerinde, otoparklarda, park yapılmasının istenmediği yerlerde, şerit düzenlemelerinde, refüjlerde araç sürücülerini uyarı ve ikaz amaçlı uygulanacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Kentteki en büyük sorunlardan birinin trafik kazaları olduğunu, bunu en aza indirmek için araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeleri belirlediklerini ifade eden Başkan Vekili Hüseyin Malk, ”Özellikle araçların yoğun seyrettiği bazı yollarda hız kesici bariyerleri ile delinatör uygulamasını genişleteceğiz. Böylelikle trafik akışı daha sağlıklı bir şekilde akacak, ayrıca bu uygulama ile kaldırımların tüm vatandaşlar tarafından rahatça kullanımı hedeflenmektedir. Önümüzdeki günlerde ihtiyaca göre tespit edilecek noktalara delinatör uygulamasına devam edeceğiz” şeklinde belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: