Iğdır Çevre Ve Şehircilik Müdürü Can: "Hava Kirliliğin En Büyük Nedeni Fosil Yakıtlardır"

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, "Hava kirliliğin en büyük nedeni fosil yakıtlardır" dedi.

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, "Hava kirliliğin en büyük nedeni fosil yakıtlardır" dedi.

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava kirliliğini önlemek için sürekli denetimler yaptıklarını belirtti.

Şuana kadar kentte bulunan 40 kömür satıcısını denetlediklerini ifade eden Can, "Hava kirliliğin en büyük nedeni fosil yakıtlardır. Kömür, tezek ve diğer fosil yakıtlar yakıldığında havada bazen asılı kalarak kirliliğe neden oluyor" dedi.

Hava kirliliğini önlemek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Can, "Fosil yakıtlar insan sağlığını olumsuz yönden etkiliyor. Biz bütün binalara yakıt talimatları astık. Biz eğer kömür kazanlarını yanlış yakarsak fayda sağlayamayız. Eğer bilinçsiz yakarsak, hem yakıt kazanına zarar veririz hem de ısıdan fayda sağlamayız. Biz müdürlük olarak denetimler yaptık ve aralıksız da devam ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz