Iğdır Çevre Ve Şehircilik Müdürü Can: "Türkiye'deki Kentsel Dönüşüm Yüz Yılın Hareketi Ve En Önemli Projesidir"

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, "Türkiye'deki kentsel dönüşüm yüz yılın hareketi ve en önemli projesidir" dedi.

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, "Türkiye'deki kentsel dönüşüm yüz yılın hareketi ve en önemli projesidir" dedi.

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır'ın kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, müdürlük olarak kendilerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

Iğdır'ın konumu itibariyle 2. derece deprem bölgesi olduğunu ifade eden Can, "Kenar mahallelerin çok sağlam yapıya sahip olmadığı düşüncesindeyim, biran önce kentsel dönüşüm programına alınması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kentsel dönüşümün Iğdır'da başlaması için çalışma yaptıklarını belirten Can, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki kentsel dönüşüm yüz yılın hareketi ve en önemli projesidir. Bu hareketlilikten Iğdır'ın da faydalanması gerekiyor. Yeterince faydalanamamanın sebebi vatandaşlarımız konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmamalarıdır. Vatandaşlarımız eğer evlerinin riskli olduğunu düşünüyorlarsa ve Kentsel Dönüşüm programı alınmasını istiyorlarsa ilgili belediyesine müracaat etsinler."

Belediyelerin başvuru evraklarını tamamlayıp Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne göndereceğini ifade eden Can, 6306 sayılı "Kentsel Dönüşüm Kanunu"nun özünün gönüllülük olduğunu dile getirdi.

Öncelikle vatandaşın başvuru yapması gerektiğini ifade eden Can, "Kentsel dönüşüm sadece depreme dayanıklı yapılar oluşturmak değildir kentsel dönüşüm vatandaşın mülkiyet hakkını korumasının yanı sıra alt yapısı düzgün, hayat standardı yüksek enerjiyi verimli kullanan ve parkıyla yeşil alanıyla nefes alan şehirler oluşturmaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: