Iğdır İbrahim Avcı İlkokulu Kitap Okuma Yarışması Düzenledi

Iğdır'da Özel İbrahim Avcı İlkokulu 2. Kitap Okuma Yarışması düzenlendi. Yoğun ilgi gören yarışmaya, il...

Iğdır'da Özel İbrahim Avcı İlkokulu 2. Kitap Okuma Yarışması düzenlendi. Yoğun ilgi gören yarışmaya, il genelindeki 48 ilköğretim okulundan toplam 700 öğrenci katıldı. 60 sorunun sorulduğu yarışmada dereceye giren ilk 50 öğrenciye ve okullarına, çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.

Okul Müdürü Medeni Altan, yaptığı açıklamada, “100 Temel Eser arasından belirlediğimiz iki kitap, 30 gün içinde okundu. Bu kitaplardan sınav yaptık. Amacımız, öğrencilere kitap sevgisi aşılamak ve okumayı sevdirmek. Kitap okuma aynı zamanda stresi azaltır, zihni açar ve insana önemli faydalar sağlar.'' dedi. Yarışmayı gelenek haline getirmeyi planladıklarını belirten Müdür Altan, şunları kaydetti: ''İl genelinden 700 öğrencimiz başvurdu. İki kitap üzerinden 60 soru hazırladık ve öğrencilerimizi sınava tâbi tuttuk. İlk 50'ye giren öğrencilerimize, okuluna ve öğretmenlerine çeşitli ödüller vererek, kitap okuma hevesini arttırmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz başarılı olursa bu bizi mutlu edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz